Life&style

Tvoj ljubimac, pas ili mačka, spava s tobom? Njegov položaj otkriva koliko ste povezani

  • 10 pozicija gdje na krevetu i u kom položaju spava tvoj pas ili mačka otkriva koliko je jaka veza između vlasnika i njegovog ljubimca
  • Neki od njih dokazuju koliko te on voli, a neki... da je vrlo lukav i radi po svom

Neke statistike govore da će 2/3 vlasnika bez problema podijeliti krevet sa svoji krznenim prijateljem (oprostite sphynx mačke, i s vama, vi ste bar dokazano osjetljive na hladnoću!). Također, u drugoj je studiji 1/4 vlasnika potvrdila da se osjećaju manje usamljenima kad pas ili mačka spavaju uz njih, 37% da vole osjećaj topline koji životinja daje, a 1 od 10 istaknuo je "osjećaj sigurnosti i zaštićenosti" ako je s njim ili s njom u krevetu pas. Hm, neke su anketa pokazale da žene spavaju bolje uz svog psa nego supruga...

Isto tako, u ispitivanju 2000 vlasnika pasa i mačaka iskristaliziralo se 10 najčešćih položaja koje oni u krevetu zauzmu. Stručnjaci za ponašanje životinja tvrde kako se iz njih može iščitati mnogo o povezanosti vlasnika i njihovih četveronožnih prijatelja. Pa eto 10 tipičnih pozicija i položaja i što one govore o odnosu tebe i tvog psa ili mačke.

1. Pod nogama

Kako to izgleda: Pas/mačka leži na dnu kreveta, uz tvoje noge.

Iako ovaj položaj sugerira vjernost ljubimca zapravo ne izražava tako velike osjećaje prema gazdi. Prije će biti da nemirno spavaš i ovo je najbliži položaj na koji će se životinja smjestiti, a da joj je put za bijeg otvoren - kad se počneš ritati i gurati.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

2. Ugnježđen iza koljena

Kako to izgleda: Pas/ mačka leži iza tvojih savijenih koljena dok spavaš na boku

Toplina i sigurnost privlače tvog ljubimca na taj položaj, da se zajedno sklupčate, gotovo u "položaju žlice". Ovaj položaj ukazuje na to da ti tvoj pas ili mačka rado prepuštaju svu brigu za njihovu dobrobit, kao kad su bili štene ili mačić. U ovom se položaju osjećaju zaštićeno i mogu spavati doslovno poput bebe.

3. Smotan u loptu

Kako to izgleda: Pas/mačka se sklupčaju poput lopte između tvojih nogu

Psi i mačke čuju mnogo više tonove nego mi pa si tako, smještajući se s pokrivačem ispod i iznad sebe, među našim nogama osiguravaju najtiše mjesto za noćni san. Zaštićeni su od uznemirujućih zvukova uživajući u kontaktu s našim tijelom, točnije nogama s lijeva i s desna.


Možda vas zanima 6 razloga zašto je dobro pustiti macu da spava s tobom u krevetu Rubrika Life&style Life&style

4. Zid koji razdvaja

Kako to izgleda: Pas/mačka legnu između tebe i tvog dragog

Premda se može činiti kako je tvoj ljubimac ovaj položaj izabrao zbog topline i sigurnosti, znamo da su životinje mnogo pametnije nego što izgledaju. Pas ili mačka koji su posebno vezani za jednu osobu mogu ovaj položaj koristiti kao strategiju da onog kojeg manje vole drže na distanci, a sebi osiguraju svu pažnju i nježnost. Na ovaj način tvoj ljubimac definitivno pokazuje da favorizira jedno od vas dvoje, a s onim drugim se bori za pozornost i ljubav.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

5. Kradljivac jastuka

Kako to izgleda: Pas/mačka ti tijekom noći potpuno preotme jastuk

Ovo im ostavlja puno mogućnosti za jutarnja gurkanja nosom o nos, lizanje lica i majukanje u facu. Ovo je posebno draga pozicija za manje pse i mace koji uživaju u mekoći jastuka, ali i za sve one koji inzistiraju da im doručak bude poslužen na vrijeme i počne ih se češkati čim se probude. Čovjek se onda zapita je li ljubimcima stvarno mjesto u krevetu? Ipak, ako hrčeš, ovo sigurno neće biti prvi izbor za spavanje tvom mezimcu.

6. Ispod pokrivača

Kako to izgleda: Pas/mačka spavaju ispod tvog popluna

Ovaj položaj tvom ljubimcu stvara mračan i tih zaklon. Također, toplina i poznati miris vlasnika ga umiruje. Kao što neki ljudi vole spavati pod teškim pokrivačima i neki psi i mace spavaju bolje kad ih pritišće težina popluna.

7. U tvom naručju

Kako to izgleda: Pas/mačka ugura se u tvoj zagrljaj, među ruke

Poput malog djeteta, tvoj ljubimac ovdje osjeća tvoj dah i umirujući ritam srca i disanja. Ako se okreneš, maknut će se na drugi kraj kreveta. No i ovo može biti strategija: pokušava li on to preoteti jastuk? Možda je to samo trik da te zavara i stekne tvoje povjerenje...

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

8. Puzanje

Kako to izgleda: Pas/mačka legnu uz noge, a onda puzeći centimetar po centimetar napreduju prema uzglavlju

Kao i kradljivci jastuka, ovi (lukavi) ljubimci su prilično ovisni i ne vole se razdvajati od vlasnika. Uživaju slušajući otkucaje tvog srca i osjećajući tvoj dah dok spavate.

Možda vas zanima Znaš li da možeš imati pidžamu s uzorkom svog ljubimca? Vlasnici luduju za ovim komadom Rubrika Moda Moda

9. Na trbuhu

Kako to izgleda: Pas/mačka se ispruži na trbuh pored tebe

Ovo češće rade psi nego mačke i super im je: blizu ljubljenog gazde su, fino im je to trljanje po trbuhu, a i manje je vruće u toj pozi. Ovako pas pokazuje i svoju zaštitničku crtu; iz ovog mu je položaja lakše skočiti ako se tijekom noći dogodi nešto uznemirujuće.

10. Hobotnica

Kako to izgleda: Pas/mačka se ispruži posred kreveta, a ti završiš stisnuta uz rub

Raskrečen i rastegnut bez imalo grižnje savjesti tvoj četveronožni prijatelj zagospodari cijelim prostorom, a ti jedva balansiraš stisnuta na rub kreveta. Ovo je uobičajena situacija u kojoj se vlasnici nađu kad se probude. Ono što je krenulo iz tvoje dobre namjere završi tako da tvoj četveronožni ljubimac izvuče maksimum iz tvoje ljubavi. Dobro, možda mu je vruće pa se tako raširio, ali ipak je vjerojatnije da je napokon postigao ono što je i želio, da je on gazda u ovom krevetu.

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE":

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0