Life&style

Ovih 7 stvari nas izluđuju kad imamo goste, jesi li i ti zbog nekih na rubu?

  • Voliš pozivati goste kod sebe doma, ali te njihovo ponašanje nekad zna jako iživcirati?
  • Postoje gosti koji nemaju navike izuti cipele, a i oni kojima je poseban gušt doći nenajavljeni i ostati kod tebe satima
  • Gosti koji "šnjofaju" po tvojim stvarima i koji su izbirljivi s hranom su jednako nepristojni kao i oni koji skoro cijelo druženje provedu na terasi pušeći cigarete. A koji tip gostiju tebe najviše živcira?

Dok su kućna druženja jedan od najopuštenijih oblika zabave, postoje gosti koji znaju ostaviti gorak okus u ustima. Nekad je riječ o malim i nenamjernim pogreškama oko kojih ne treba raditi drame, ali nekim nepristojnim gostima ipak treba ukazati na njihovo ponašanje. S obzirom da nisu svi ljudi isti i da ih neće živcirati jednake stvari, donosimo ti sedam tipova nepristojnih gostiju u kojima možda i ti pronađeš svog:

1. Ne izuju cipele

Ako imaš naviku izuti cipele pri ulasku u svoj ili tuđi dom, vjerojatno to očekuješ i od drugih. Na taj ti način gosti neće uprljati podove koje si marljivo ribala cijelo popodne, ali ono najvažnije - neće unositi opasne bakterije iz vana. Kako bi izbjegla neugodnosti i suvišna pitanja, prilikom sljedećeg druženja na ulazu pripremi namjenske papuče - na taj bi način tvoji prijatelji trebali shvatiti poruku.

Možda vas zanima Nauči spremati jela od kvalitetne tjestenine - imamo genijalnu radionicu i čuvamo mjesto za tebe! Rubrika Life&style Life&style

2. Predugo ostaju

Nema ničeg boljeg od opuštenog druženja s prijateljima, ali ponekad i to prevrši mjeru. Ne postoji točno određeno vrijeme kada bi se gosti trebali uputiti prema izlazu, ali obično u jednom trenutku ponestane tema za razgovor, hrane i pića, a na licima domaćina se može vidjeti umor. Kako bi okus druženja ostao sladak, gosti bi trebali znati kad otići - u protivnom im možeš otvoreno reći kako jedva čekaš leći u krevet.

3. Predugo se opraštaju na vratima

Nakon što ste sate i sate proveli zabavljajući se i pričajući, gosti su napokon odlučili da je vrijeme za rastanak. Oblače jakne, obuvaju cipele, pozdravljaju se na vratima i - ostanu tamo još sat vremena. Odjednom imaju još toliko toga za reći da se umalo ponovno vrate u dnevni boravak. Jedino što ti preostaje je lijepo ih pozdraviti i lagano početi zatvarati vrata.

4. Dolaze nenajavljeni

Imala si težak dan i sve što želiš je doći kući, zavaliti se na kauč i upaliti omiljenu seriju. U tom ti trenutku na vratima počne divljati zvonce, a na ekranu portafona ugledaš svoje drage prijatelje. Uh, osim što danas nisi druželjubiva, nemaš im što ni ponuditi. Vjerujemo da ih nećeš izbaciti iz stana, ali lijepo ih zamoli da se drugi puta najave - ako su pravi prijatelji, neće vidjeti problem u tome.

Možda vas zanima Brutalno sam UDEBLJALA prijateljicu iz osvete! I upropastila joj vjenčanje... Rubrika Život Život

5. "Šnjofaju" po stvarima

Kopanje po tuđim ladicama ne samo da je nepristojno nego je i iskaz nepoštovanja prema domaćinima. Ono što netko želi pokazati, napravit će to sam. Postoje znatiželjnici koji će se sami upustiti u kopanje po ladicama, ne misleći da rade nešto loše. U tom im slučaju imaš puno pravo ukazati na nepristojno ponašanje.

6. Uvijek ispadne problem zbog pušenja

Ovo može biti problem u domaćinstvima gdje nitko ne puši. U tom slučaju, gost vjerojatno neće zapaliti cigaretu usred tvog dnevnog boravka, ali će dosađivati pitanjima o tome gdje može zapaliti i možeš li mu nabaviti pepeljaru. Ako očekuješ goste pušače, najbolje je da unaprijed pripremiš pepeljare i mjesto gdje će moći pušiti, a ako je druženje unutra, pripremi se da će pola večeri provesti na terasi s cigaretom.

Možda vas zanima 'Moja najbolja prijateljica izlazi s mojim bivšim mužem! Potpuno sam poludila!' Rubrika Život Život

7. Izbirljivi su oko hrane i teško im je zadovoljiti nepce

Kuhaš, pečeš, pripremaš već dva dana jer se želiš pokazati u najboljem svjetlu, a onda dođu gosti koji jedva tu hranu taknu ili iskazuju javno negodovanje. Iako je realno za očekivati da neće svi htjeti sve jesti, prebirati po tanjuru ili se mrštiti nad njim može biti zaista veliki udarac za vrijednu domaćicu. Kako se to ne bi dogodilo, uzmi u obzir prehrambene navike svojih gostiju i pokušaj pripremiti neka univerzalna jela koja uvijek prolaze.

Što kažeš na to da ovog ljeta napraviš nešto za sebe? Odaberi svoju ljetnu missiju i osvoji genijalne nagrade!

 

Photo: shutterstock

Komentari 0