Life&style 27. srpnja 2019.

Imamo lošu vijest - 5 stvari u tvom domu koje treba prati baš svaki dan

Instagram/Jenlyn Rodriguez.
  • Čišćenje, pogotovo svakodnevno, baš ponekad dosadi
  • No, neke stvari u tvom domu, ma kakava to gnjavaža zna biti, treba prati svaki dan
  • I da, tu spadaju i pločice u tušu, nakon svakog tuširanja

Znamo što si pomislila: još mi samo miss7 treba dodavati poslove umjesto da me kao i obično rastereti i oraspoloži! No, želimo samo pomoći da spriječiš umjesto da liječiš, da ti se ne nakupi previše toga što ćeš kasnije ribati u znoju lica svog. Želimo da i tvoj dom odiše svježinom i čistoćom jer se tako u njemu osjećaš kao kraljica.

1. Kuhinjske krpe


Mnoga istraživanja pokazala su da kuhinjske krpe, čak i kad ne izgledaju očito prljave, vjerojatno skrivaju najviše štetnih mikroorganizama od svega ostalog u kući. To isto odnosi se i na rukavice s kojima pereš lice ili tijelo u kupaonici. Krpe i mali ručnici koriste se nekoliko puta na dan, pogotovo u velikoj obitelji. Mijenjaj ih redovito, svaka dva ili tri dana, a ako vas je u kući puno, onda i svaki dan.

2. Pločice u tušu


Da ti se na pločicama i na vratima tuša ne bi skupljao kamenac, a onda na njemu i one mrlje od plijesni, najbolje je te dijelove kupaonice preletjeti s čistačem prozora nakon svakog tuširanja. 

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

Možda vas zanima... Blistavo, a brzo! Isprobaj genijalan trik za lakše čišćenje kupaonice Rubrika Life&style Life&style

3. Kuhinjske radne plohe


Sjeti se samo što sve tu odlažeš, a poslije na njima režeš namirnice. Prebriši ih vlažnom magičnom krpom svaki dan, a  posebno prljave dijelove nemoj brisati istom krpom, već ih prije toga obriši vlažnom kuhinjskom maramicom koju ćeš baciti.

4. Sudoper


Ne, sudoper ti se nije sam od sebe oprao dok si prala suđe. Dapače, nakon toga u njemu se skupilo masnoća i otpadaka koji postaju rasadnik bakterija ako ih ne eliminiraš. Svakih nekoliko dana ili po potrebi, bilo bi dobro da sudoper opereš i s varikinom ili nekim sličnim jakim sredstvom, no ne zaboravi staviti rukavice za suđe.
 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

Možda vas zanima... Stalno pospremaš, ali tvoj stan ti se nikad ne čini potpuno čist? Možda je vrijeme da doznaš za ovih 7 stvari Rubrika Life&style Life&style

5. Nikada mrvice ili ostaci hrane na podu


Dok si kuhala, vjerojatno si kao i mi slučajno ispustila komadić hrane ili neke mrvice na pod. Moraš to pokupiti odmah da ti se ne bi naselili nepozvani gosti poput žohara, mrava i sličnih insekata.  

Što kažeš na to da ovog ljeta napraviš nešto za sebe? Odaberi svoju ljetnu missiju i osvoji genijalne nagrade!

Komentari 0