Life&style

Ovih 6 rečenica pomoći će ti da otkriješ imaš li doista prave prijatelje

  • Većina nas ima i više nego dovoljno poznanika i poznanica
  • Međutim, koliko imaš praviš prijatelja?
  • Oni su sigurno rjeđi… A ovih šest rečenica čut ćeš samo od njih

Znamo, zvuči možda pomalo izlizano, ali: nema ništa bolje od pravih prijatelja/ica – jednostavno je tako! Oni su tu kad imaš slomljeno srce, vole te onakvu kakva jesi, razumiju te kad to nitko ne može i poklanjaju ti bezbroj zabavnih i lijepih trenutaka. Prema jednom istraživanju, prava prijateljica ili pravi prijatelj donose nam zadovoljstava otprilike kao mjesečna plaća u neto iznosu od otprilike 15.000 kuna. Međutim, kako prepoznati pravog prijatelja/icu i kako ih razlikovati od poznanika? Između ostaloga i prema tome da će nam reći neke stvari – i, naravno, tako misle i odgovarajuće se ponašaju.

6 rečenica prema kojima ćeš prepoznati pravog prijatelja/icu

1. "Sretna sam zbog tebe!"

Suosjećanje može imati svaki čovjek prema svakome – ali iskreno se veseliti za nekoga u pravilu je znak velike ljubavi. Iskreno suosjećanje je vrlo snažan pokazatelj prijateljstva.

via GIPHY

2. "Tu sam za tebe."

U prave prijatelje/ce uvijek se možemo pouzdati: bit će s tobom u društvu i šutke sjediti pored tebe ako se osjećaš usamljeno, ali nisi raspoložena za razgovor. Odvest će te daleko od problema, slaviti s tobom kad to bude potrebno i strpljivo slušati kad ti je nešto na duši. Prijatelji/ce su jednostavno uvijek tu i ne traže za to nikakvu protuuslugu. Njima si ti najveća vrijednost i nagrada.

Možda vas zanima Ovih 8 stari čine te najboljom prijateljicom, koliko ih ti posjeduješ? Rubrika Life&style Life&style

3. "Ja na to drugačije gledam."

Naravno da dva različita čovjeka ne moraju uvijek biti istoga mišljenja – čak niti kad su prijatelji. Međutim, kod pravog prijateljstva to nije problem. Pravi prijatelji/ce dovoljno ti vjeruju kako bi ti ponekad proturječile te bile s tobom otvorene i iskrene. S različitim perspektivama se nadopunjujete te bolje upoznajete.

via GIPHY

4. "Sretna sam da si tu."

Pravoj prijateljici ili pravom prijatelju si TI važna. Vide te kao dobitak u svom životu i vesele se što postojiš. Međusobno si dajete snagu i energiju te se osjećate povezano – a nemate obavezu jedna prema drugoj.

Možda vas zanima Ova četiri horoskopska para ne bi trebali biti niti prijatelji, a kamoli u ljubavnoj vezi Rubrika Life&style Life&style

5. "Povrijedila si me."

Ne vlada uvijek pravim prijateljstvom isključivo veselje, mir i dobro – ponekad netko nekoga povrijedi. Međutim, umjesto da to napravimo iz zlobe i taštine i ponašamo se kao da je onaj drugi nepovrediv, pravi prijatelji razgovaraju otvoreno o uvredama i daju si priliku popraviti stvar…

via GIPHY

6. "Opraštam ti."

… a ako iskoristiš tu priliku, pravi prijatelj/ica će ti oprostiti. U krajnjoj liniji, ne očekuju od tebe da si savršena, nego da si ono što jesi – čak i kad to znači da griješiš.

Možda vas zanima Sve mi poznajemo i volimo ovih sedam tipova prijateljica Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0