Life&style

Ovih 5 čestih savjeta za dijetu odsad pa zauvijek definitivno trebaš ignorirati

  • Od brojnih savjeta ne znaš više što smiješ jesti, a što ne?
  • Nažalost, neki savjeti za dijetu se često ponavljaju, a potpuno su pogrešni 
  • Stoga odsad slobodno ignoriraj ovih pet savjeta 

Od dijete prema krvnoj grupi pa do „size zero koncepta“: postoji toliko puno dijeta i prehrambenih savjeta da smo odavno izgubile pregled. Otkrit ćemo ti koji dijetni trikovi definitivno NE funkcioniraju. 

via GIPHY

1. Izgubit ćeš X kilograma za X tjedana 

Ili 5 kilograma u dva tjedna ili 2 kilograma u pet dana: dijete nam „prodaju“ s točno određenim brojem kilograma koje moramo izgubiti i vremenskim ograničenjem za to. Zaboravi to! Svako tijelo je drugačije – i sasvim je svejedno koliko ćeš grama izgubiti u tjedan dana. Ako si pronašla način uravnotežene prehrane koji odgovara tvom ritmu i tebi općenito, kilogrami će pasti – prije ili kasnije. 

2. Prestani OVO jesti 

OVO može biti doista svašta: tjestenina, masnoće, šećer, jaja – čini se da treba jednostavno prekrižiti jednu skupinu namirnica sa menija kako bismo uspješno smršavile. To nije točno! Premda se čini da ima smisla prekrižiti šećer i masnoće. Međutim, možeš li zamisliti kako ćeš cijeli život provesti bez komada čokolade ili porcije pomfrita? Baš! Promjena prehrane treba biti nešto što je moguće trajno integrirati u naš život. Inače nije izvediva…

via GIPHY

3. Moj put je pravi put 

Čini se da danas ima nutricionista i stručnjaka za prehranu kao nikada do sada. Samoprozvani osobni treneri ili influenceri sa ultrazdravim načinom života: molimo te, nemoj vjerovati svemu što kod njih pročitaš. Ako ti je potrebna profesionalna pomoć za promjenu prehrane i mršavljenje, onda se savjetuj sa svojim liječnikom. Nemoj slušati savjete od svakoga – na kraju ćeš shvatiti da nemaš zapravo što jesti. 

Možda vas zanima 9 namirnica koje imaju malo kalorija, a dugo te drže sitom - idealne su za dijetu Rubrika Life&style Life&style

4. Ova dijeta funkcionira bez sporta 

Jako teško. Nećeš zdravo mršavjeti ako se ne krećeš. Za svaki izgubljeni kilogram moraš „uštedjeti“ oko 1700 kalorija. A to znači sljedeće: kreći se! Inače ćeš teško postići gubitak kalorija. To ne znači da svaki dan moraš biti u teretani. Pronađi neki sport koji možeš lako integrirati u svoju svakodnevicu i kile će ići prema dolje. 

via GIPHY

5. S proizvodom X ćeš smršavjeti preko noći 

Za početak zdravog života mogu ti pomoći provjereni proizvodi iz ljekarne. Međutim, mogu imati i potpuno suprotan učinak: tko brzo smršavi jer pije samo shakeove, brzo će se morati boriti s jojo učinkom - čim počne normalno jesti. Dakle, sa zdravim načinom života počni polako i zdravo.

Možda vas zanima Broj fotografija na mobitelu Andree Andrassy mogao bi vas iznenaditi! Evo i zašto Rubrika Miss7 Blog Miss7 Blog
Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0