Life&style

Ovih 13 namirnica 'spašavaju život' i svaki roditelj ih mora imati u svom domu

  • Mnogi tvrde kako je predivno, odnosno najljepše od svega na svijetu biti roditelj
  • Međutim, to nije uvijek baš tako lako, jer postoji bezbroj faktora koji to mogu pokvariti – ili popraviti  
  • Otkrit ćemo ti 13 namirnica koje olakšavaju život roditeljima 

Naš život je često stresan, a život roditelja nerijetko je još stresniji. Kako bi se minimalizirao faktor stresa, otkrit ćemo ti koje je namirnice najbolje uvijek imati kod kuće. 

1. Kava, kava, kava (mlijeko i šećer)

Trebamo li išta posebno dodati? Važno je sljedeće: uvijek imati rezervno pakiranje kave u ormaru! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une nouvelle semaine confinés et pour tout vous avouer j’appréhendais pas mal que l’atmosphère soit pesante mais ça se passe bien. Beaucoup de travail, ce qui rend les journées bien remplies et des projets autour de Noël alors forcément ça donne le sourire 🤗🥰. Ma seule crainte c’est surtout au niveau de l’école. Chez notre fille au lycée ils n’ont pas bougé d’un pouce, 35 dans les classes en moyenne et rien est envisagé, ni les heures de sortie décalée, ni même la cantine et le top ; le mercredi jour des contrôles communs ils sont 100 dans une salle... je précise qu’il s’agit d’un établissement privé et qu’ils ont largement les moyens....Même les profs semblent dépités ! 🤷🏼‍♀️ Ça me dépasse un peu. Et chez vous ça se passe comment ? . . . #flatlayphotography #autumnvibes #coffee #coffeetime #automne #autumndecor #autumnvibes #cozyhome #becoffeestyle #slowlife #stilllife #stilllifephotography #autumnmood #stilllife_perfection #carnetdecroquis #simplethingsmadebeautiful #darlingdaily #calm_collected #calmversation #visualcrush #verilymoment

A post shared by Coralie🎈 (@blackconfetti) on

2. Sok od jabuke 

Da, u soku od jabuke ima dosta šećera, ali je jedan od najomiljenijih dječjih sokova. A ako razrijediš sok da ima okus gotovo po samoj vodi, djeca će svejedno biti sretna. 

3. Musli

Zdrav, brz i nekompliciran doručak koji možeš poslužiti u tren oka. Vole ga sve dobne skupine, što je dodatna prednost. 

4. Jabuke i krastavci 

Zdrave grickalice kao međuobrok. Jedno od toga djeca sigurno rado jedu. 

Možda vas zanima Voće koje izbjeljuje zube: Ove tri vrste voća učinit će tvoje zube bjeljima Rubrika Life&style Life&style

5. Keksi i štapići 

OK, pokoji keks je također ponekad sasvim OK, a možeš kupiti i bio kekse s malo šećera. To vrijedi i za štapiće i ostale grickalice, ali s malo soli i više sezama. To je dobro kad je glad neizdrživa i treba se poslužiti prvom pomoći. S tim namirnicama može se stišati dječje urlanje. A tinejdžeri će se veseliti da mogu nešto ponuditi prijateljima kad navrate. 

6. Gumeni medvjedići 

Ponekad je OK pojesti nešto slatko… A i dobro je imati neki slatkiš kao nagradu za odneseno smeće ili pospremljenu sobu. Dobra zamjena, zar ne? I da, mališani će brže odjenuti jaknu ili cipele ako znaju da ih čeka mala nagrada. U usporedbi s čokoladom, medvjedići manje prljaju. 

7. Pjenušac 

Da, pjenušac! Ne za djecu, nego za tebe - naravno. Ponekad pomaže bolje od lijekova za smirenje, kad je dijete u prkosnoj fazi, sve odbija i svađa se ili je (kao tinejdžer) stalno u nekoj krizi i frci. Još je bolje kada se podijeli boca s prijateljicom u sličnoj situaciji. Međutim, ne smije se pretjerati, jer bi se situacija mogla još pogoršati. 

Možda vas zanima Ovih 10 namirnica će poboljšati tvoju memoriju, koncentraciju i raspoloženje Rubrika Life&style Life&style

8. Tjestenina 

Spasiteljica među namirnicama! Brzo se spravlja, može se jesti u bilo koje doba dana i uvijek se nađe nešto s čime se može jesti. U nuždi čak i s kečapom ili sa sirom. 

9. Riblji štapići 

Slično kao i tjestenina. Ne treba puno vremena i truda za spravljanje. Jednostavno bacimo štapiće na ulje, a još bolje u pećnicu. Onda ne trebaju gotovo ni malo pažnje, neće biti premasni, a opet će biti ukusni. 

Možda vas zanima 5 namirnica koje su izvrsne za tvoju kožu, kosu i nokte - počni ih češće jesti Rubrika Beauty Beauty

10. Pomfrit 

Hm, dobro bi došlo nešto uz riblje štapiće… Ili jednostavno kad nemaš vremena za kuhanje, hladnjak je prazan, a dan stresan… 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#pommes #ichwillpommesmitsenf #pommesliebtdich

A post shared by Pommes (@pommes) on

11. Gotova mješavina za pečenje kolača 

Ako ti se ne da peći kolače ili ako ti netko nenajavljeno dođe, gotove mješavine ili gotovi kolači iz zamrzivača prava su stvar. Nema stresa pri spravljanju, a konačni rezultat sasvim je pristojan. 

12. Kokice 

Za spontane večeri ispred televizora s obitelji, prijateljima ili solo. Okus im možeš odrediti prema dobi: za starije slane, a za djecu slatke ili s maslacem. 

13. Čaj od lavande 

Za unutarnji mir i dane kad su živci na tregere, rakija nije preporučljiva… Bolje neki čaj za smirenje. 

Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0