Life&style

Ovih 10 stvari ti tvoja majka tijekom života nikada neće priznati - a možda će te rasplakati

  • Činjenica da majke puno toga rade za svoju djecu ne iznenađuje nikoga
  • Međutim, neke stvari zadrže za sebe, odnosno, tajnima
  • Možda zato jer su im normalne i razumljive, ali svakako trebaš znati ovih 10 stvari koje ti majka nikada ne bi priznala

Ne znamo kako ćeš reagirati, ali kad smo čitale ovih 10 točaka, dobile smo snažan poriv nazvati mamu.

Radi se o 10 točaka koje majke rade za svoju djecu – bez da mi to uopće primijetimo. A vjerojatno ih one nikada ne bi priznale. Uostalom, pogledaj o čemu je točno riječ…

1. Rasplakala si je… često.

Plakala je kad je otkrila da je trudna. Plakala je na tvom rođenju. Plakala je kad te prvi puta primila u ruke. Tijekom tvog života više je puta plakala od sreće ili možda iz straha. Zato jer se brinula. Plakala je jer ima snažne osjećaje prema tebi: osjeća tvoju bol jednako kao i tvoje veselje te je sve dijelila s tobom, premda to uglavnom nisi primijetila.

via GIPHY

2. Željela je uzeti posljednji komad kolača.

Često se odrekla nečega zbog tebe: možda je željela pojesti posljednji komad kolača, ali kad je vidjela kako ga promatraš svojim okicama, nije ga mogla uzeti. Znala je da će biti sretnija kad vidi kako ti uživaš u kolaču, umjesto da ga sama pojede. Naravno, kolač je samo metafora za mnoge stvari u životu koje je majka možda željela napraviti, ali ih je ipak prepustila tebi. Jer je majka.

3. Boljelo ju je.

Mala djeca ne znaju što rade. Zbog toga ti nikada nije predbacivala kad si je vukla za kosu. Boljelo ju je i kad si je grebala svojim malim oštrim noktima. Kad si je grizla dok te dojila. Ozlijedila si joj rebra kad si je udarila nogom. Mjesecima te nosila u svom tijelu, a i rađanje je jako boljelo.

4. Uvijek se brinula.

Imati dijete znači nositi svoje srce izvan svog tijela. Od kako te počela dojiti, tvoja majka radila je sve kako bi te zaštitila. Kad bi te netko drugi želio uzeti u ruke, najradije bi rekla NE. Kod tvog prvog koraka joj je srce stalo na tren od brige. Kad si navečer izlazila, ostajala je budna i brinula se hoćeš li se sigurno vratiti kući. Kod svake male rane i temperature bila je uz tebe.

via GIPHY

5. Zna da nije savršena.

Zna da i ona ima greške i zbog toga si dovoljno predbacuje. Rado bi bila savršena majka, ali i ona je samo čovjek – a ljudi griješe. Vjerojatno je te pogreške još muče. Vjerojatno bi rado željela otputovati u prošlost i popraviti neke svoje pogreške. Zato budi dobra prema njoj i znaj da je pokušala sve da bude najbolja. Da bude dobra koliko god to može.

Možda vas zanima Dirljiva uspomena! Ovo su najpopularniji motivi za zajedničku tetovažu majke i kćeri Rubrika Life&style Life&style

6. Promatrala te dok si spavala.

Kad si nakon besane noći napokon zaspala, ona je sjedila pored tebe. Boljele su je ruke od dugotrajnog držanja. Oči su je pekle i bila je iscrpljena jer te nosila satima. Premda je noć bila strašno naporna za nju, sva iscrpljenost nestala u sekundi – kad te promatrala kako ležiš i bezbrižno spavaš…

7. Nosila te puno duže od devet mjeseci.

Čak i kad su je leđa boljela i grčile su joj se ruke – ti si trebala svoju majku, željela si u njeno naručje – a ona te držala i nosila. Vremenom je naučila čistiti i kuhati s tobom u naručju, jesti, pa čak i spavati.

via GIPHY

8. Slomilo joj se srce svaki puta kad si plakala.

Nema strašnijeg zvuka od tvog plača. Nema goreg pogleda od tvojih suza koje ti teku niz lice. Ako te nije mogla umiriti, slomilo joj se srce.

9. Uvijek si joj bila na prvom mjestu.

Čak i kad je to značilo da je neotuširana, praznog želuca ili neispavana. Ti i tvoje potrebe uvijek su joj na prvom mjestu. Vodila te cijele dane od mjesta A do mjesta B, a na kraju dana, totalno iscrpljena, još je napravila nešto za sebe. A sljedeće jutro morala je rano ustati i opet sve raditi za tebe.

10. Sve bi to nanovo napravila.

Biti majka jedan je od najtežih poslova koje si možemo zamisliti. Često je tjera preko granica. Psihički, fizički. Počne sumnjati u sebe i svoje sposobnosti. Međutim, istovremeno otkrije toliko puno veselja i ljubavi – zbog toga zaboravi na sve drugo. Ti sama i tvoja ljubav vrijedne su da se tvoja majka toliko toga odrekne.

via GIPHY

Možda vas zanima Doznali smo tko je slavni Andrija iz omiljene reklame i porazgovarali smo s njim Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0