Life&style

Ove napete krimi serije o preživljavanju savršene su za gledanje u jednom dahu

  • Nema ništa bolje od sjedenja nakon prenatrpanog dana na udobnom trosjedu i gledanja neke ozbiljne akcije koja intrigira
  • Zadnjih godina su u trendu takozvani trileri preživljavanja
  • Ove serije držat će te napetom od početka do posljednje scene posljednje epizode i idealne su za 'binđanje'

Mnogi od nas zaljubili su se u triler serije o preživljavanju kad smo prvi put počeli gledati 'Izgubljene' oko 2004. godine: Avionska nesreća, slijetanje usred ničega, uzimanje taoca, epske scene pregovora… 

Danas postoji puno sličnih serija prepunih akcije u stilu preživljavanja u kojima ćeš vjerojatno jednako uživati do samog kraja. Ako voliš serije s temom preživljavanja, predlažemo da pogledaš ove napete trilere koji će te prikovati pred mali ekran...

'24' (2001.-2010.)

Kiefer Sutherland glumi glavnog lika, Jacka Bauera, agenta Protuterorističke jedinice, čiji je mandat zaštititi Sjedinjene Države od terorističkih zavjera. Epizode se odvijaju tijekom jednog sata, prikazujući događaje koji se odvijaju u stvarnom vremenu.

'Taoci' (2013.-2014.)

Obitelj liječnice (koju glumi Toni Collette) uzima za taoce tim predvođen odmetnutom agenticom FBI-a noć prije nego što je planirana operacija na predsjedniku Sjedinjenih Država. Otmičari su joj naredili da ubije predsjednika tijekom operacije kako bi spasila svoju obitelj.

Možda vas zanima Drukčija Sofia Vergara: u Netflixovoj seriji 'Griselda', snimljenoj prema istinitim događajima, glumi brutalnu šeficu kartela Rubrika Life&style Life&style

'Into The Night' (2020.-2021.)

Ova Netflixova serija dijelom je apokaliptična, dijelom triler. Putnici i posada na otetom noćnom letu hrle da prestignu sunce dok tajanstveni kozmički događaj pustoši svijet ispod.

'Izgubljeni' (2004.-2010.)

Brza, napeta i nadrealna serija o skupini ljudi koji prežive kada se njihov komercijalni putnički zrakoplov, let 815 Oceanic Airlinesa, sruši na udaljeni otok u tropskom Pacifiku. Dok preživjeli djeluju zajedno u pokušaju da prežive, otkrivaju mnoge misterije o otoku.

'Katastrofa' (2019.-2022.)

Ova serija u šest dijelova prati Kendru Malley (Archie Panjabi) dok istražuje šokantan nestanak leta 716, putničkog zrakoplova koji je nestao iznad Atlantika. Još uvijek na dopustu zbog žalosti, Kendra nije sigurna je li dorasla zadatku, ali mora pronaći nestalu letjelicu i spasiti moguće preživjele.

'Manifest' (2018.-2023.)

Manifest je nadnaravna drama koja prati priču o putnicima čiji zrakoplov konačno sleti nakon više godina izgubljenih na radaru. Dezorijentirani putnici moraju se ponovno pokušati prilagoditi društvu.

'Vagabond' (2019.)

Cha Dal-gun (Lee Seung-gi) radi kao podcijenjeni kaskader, dok se istovremeno brine o svom nećaku siročetu Cha Hoonu (Moon Woo-jin). Premda imaju prilično dobru vezu, Hoon se svađa sa svojim ujakom prije nego što ode na izlet u Maroko nakon Metrojetovog leta 9268.

'Yellowjackets' (2021.-)

Godine 1996., nogometna ekipa srednjoškolaca iz New Jerseyja putuje u Seattle na nacionalni turnir. Dok lete iznad Kanade, njihov se zrakoplov sruši duboko u divljini, a preživjeli članovi tima ostaju na cjedilu devetnaest mjeseci.

Serija 'Spolni odgoj' Možda vas zanima Vodič kroz 4. sezonu 'Spolnog odgoja': trailer je ovdje, a znamo tko su stara, a tko nova zvjezdana imena u seriji Rubrika Life&style Life&style
Photo: Pr

Komentari 0