Life&style

Ove božićne kolačiće britanska kraljevska obitelj najviše voli - imamo recept!

  • Ukusne božićne kolačiće možeš ispeći kod kuće
  • Zašto onda ne bi ispekla neke u kojima uživaju britanski kraljevi i kraljice? 
  • Otkrit ćemo ti omiljeni kraljevski recept

Ni britanski plemići ne mogu odoljeti ukusnim kolačićima tijekom božićne sezone. A što Kraljica Majka, Kate, William i Co. vole grickati? Zvjezdice od cimeta! Slastičari iz Buckinghamske palače osobno su otkrili omiljeni recept kraljevske obitelji kako bismo ga svi mogli ispeći te unijeti u svoj dom dio kraljevske tradicije.

Sastojci

• 60 g citronata (kandirane kore od limuna) 

• 60 g arancina (kandirane kore od naranče)

• 360 g šećera u prahu

• 85 g bjelanaca (odgovara približno 2 mala jaja)

Možda vas zanima Obogati blagdanski stol ovim profinjenim raffaello božićnim kuglicama Rubrika Life&style Life&style

• 20 g soka od limuna

• 300 g mljevenih badema

• naribana kora od pola organskog limuna

• 1 žličica cimeta

• 1 prstohvat mljevenih klinčića

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Home and Herbs (@homenherbs)

Priprema

1. Miksaj citronate i arancine u blenderu dok se ne stvori pasta.

2. Stuci za beze šećer, bjelanaca i sok od limuna s pomoću miksera.

3. Trećinu bezea odvoji za ukrašavanje.

4. Preostale sastojke (mljevene bademe, koru do limuna, cimet, mljeveni klinčić) pomiješaj s ostatkom bezea i rukom umijesi da dobiješ homogeno tijesto.

5. Zatim stavi tijesto na komad papira za pečenje i pritisni ga da bude ravno. Sada na tijesto stavi još jedan komad papira za pečenje i izvaljaj ga drvenim valjkom na debljinu 1 cm.

Možda vas zanima Blagdanski stol nezamisliv je bez ovog božićnog klasika: Najbolji recept za linzer kekse Rubrika Life&style Life&style

6. Ukloni gornji papir za pečenje i premaži beze iz 3. koraka tanko na tijesto.

7. Stavi lim za pečenje s tijestom na sat vremena u hladnjak (ako nemaš prostora u hladnjaku, možeš ga staviti na balkon ili terasu).

8. Zatim izreži kolačiće. Rezač za kekse svako malo umoči u vruću vodu kako se na njih ne bi lijepio za beze.

9. Peci zvjezdice od cimeta u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva (ako je moguće, koristi samo pečenje odozdo, kako beze ne bi ostao bez boje). Ostavi da se kolačići ohlade 30 minuta prije jela.

Photo: Shutterstock/Getty
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    jako dobri probat cu ih