- Nemaš previše vremena za spravljanje finog umaka za tjesteninu?
- Bez brige, imamo rješenje za to!
- Ovo je vjerojatno najbrži umak za tjesteninu na svijetu - koji se samo pomiješa, a ne kuha
Kad se vratiš kući nakon napornog dana, često ti se ne da spravljati neke recepte za koje ti treba puno vremena. Umjesto toga bi na stolu trebalo biti brzo jelo za koje imaš sve sastojke u kući, a ukus je baš izvrstan. U takvim je slučajevima vjerojatno najbrži umak za tjesteninu na svijetu upravo prava stvar: umak od tune u 2 minute - koji se čak i ne mora kuhati!
Evo kako se spravlja
Sastojci
• 1 konzerva tune u maslinovu ulju
• ½ žličice nasitno nasjeckanog češnjaka
• 2 žličice peršina
• 1 jaje
• 3 žličice mekog maslaca
• 200 ml vrhnja
• sol, crni papar iz mlinca
• 75 g naribanog parmezana
• fettuccine (tjestenine)
Priprema
1. Ocijedi tunjevinu i stavi u veliku posudu. Zatim dodaj češnjak, peršin, jaje, maslac, vrhnje, sol i papar te parmezan pa sve temeljito promiješaj s pomoću pjenjače. Ako je tunu teško usitniti, za pomoć možeš koristiti vilicu.
2. Stavi fettuccine u veliki lonac sa slanom kipućom vodom i kuhaj dok ne postane al dente. Ocijedi tjesteninu, odmah dodaj u posudu s umakom od tune i sve zajedno promiješaj.
POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da si genijalna?
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.