- Obožavamo tjesteninu, posebice kada je u kremastom umaku koji se topi u ustima
- Ovaj recept s upravo takvom tjesteninom savršen je kada ti zatreba brzinski, a ukusni ručak ili večera
- Osim okusa, ovaj recept ima još jednu prednost, jelo je gotovo u manje od 10 minuta
Kremasta i jednostavno preukusna tjestenina ovaj jednostavan recept sa ricottom i sokom od limuna čini neodoljivim. Sve može biti na stolu za manje od 10 minuta, ovisno o tjestenini koju odabereš. Ovo jelo možeš polužiti s kruhom sa češnjakom i salatom, a sigurni smo kako će tvoji ukućani "polizati prste". Satojci su dovoljni za 4 porcije.
Sastojci:
- 220 g špageta, linguina, fettuccina ili druge omiljene tjestenine
- 1 vrećica svježeg dječjeg špinata
- 1 šalica ricotte
- 1/2 šalice naribanog parmezana
- 1 veliki limun, ocijeđen
- 1 žlica maslinovog ulja
- 3 - 4 režnja češnjaka, mljevena
- mljevene pahuljice crvene paprike (po izboru)
Pjenaste palačinke iz pećnice à la Martha Stewart najbolje su sa sladoledom i voćem
Priprema:
Pomiješaj ricottu, maslinovo ulje, sir, češnjak, koricu limuna i limunov sok u zdjeli. Začini solju i paprom. Sve dobro promiješaj.
Tjesteninu skuhaj prema uputama na pakiranju u velikom loncu. Otprilike jednu minutu prije nego li je kuhana ubaci špinat u tjesteninu. Ocijedi i sačuvaj oko 1/2 šalice posoljene vode za kuhanje.
Pomiješaj kuhanu smjesu od tjestenine, špinata i ricotte. Ako je potrebno, umiješajte malo sačuvane vode u kojoj se kuhala tjestenina. Posluži s parmezanom i kriškama limuna.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.