- Jesen je pred vratima…
- A s jeseni dolazi i pregršt finih, mirisnih i ukusnih plodova
- Dunja je definitivno jedan od mirisnih jesenskih favorita…
Ukusan liker od dunje s najfinijim notama cimeta i naranče savršen je liker za bilo koje doba godine. Također je i sjajan poklon.
Sastojci za 3 litre:
• 1 ½ kilograma dunja
• ½ naranče
• 250 grama smeđeg šećera
• 1 štapić cimeta
• 2 klinčića
• 2 zvjezdasta anisa
• 750 ml votke
Priprema
1. Operi dunje i ukloni dlačice kuhinjskom krpom. Prepolovi pa raščetvori dunje. Očisti dinje te nareži na veće komade.
2. Iscijedi pola naranče te stavi u veliki lonac zajedno s oko litre vode. Stavi unutra komadiće dunje. Kuhaj dunje u oko 30-40 minuta na niskoj temperaturi dok ne omekšaju.
3. Procijedi pire kroz fino sito ili gazu te sakupi sok. Trebalo bi napraviti oko 1 litre soka.
4. Pomiješaj sok od dunje sa šećerom, štapićem cimeta, klinčićima i zvjezdastim anusom u porculanskoj ili staklenoj zdjeli (vrču) pa stavi u hladnjak na oko 24 sata.
5. Sljedeći dan filtriraj cimet, klinčiće i anis iz soka. Pomiješaj sok od dunje s alkoholom i ulij u veliku posudu ili tri boce od 1 litre. Neka liker odstoji barem 2-3 tjedna, uz povremeno miješanje ili mućkanje.
6. Gotov liker procijedi kroz fino sito u vruće oprane boce. Čvrsto zatvori boce.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.