Life&style 14. kolovoza 2021.

Pjenaste palačinke iz pećnice à la Martha Stewart najbolje su sa sladoledom i voćem

Dutch Baby, palačinka iz pećnice
Shutterstock. Dutch Baby, palačinka iz pećnice
  • Dutch Baby naziv je za iznimno pahuljastu palačinku koja se peče u pećnici
  • Nama već idu sline, a tebi?
  • Martha Stewart zna najbolji recept za ovaj desert

Pahuljasta palačinka koja se peče u tavi od lijevanog željeza u pećnici naziva se Duch Baby. Jelo možeš poslužiti s umakom od vanilije ili sladoledom te svježim bobičastim voćem i uživati u doručku ili popodne kao slatki grijeh uz šalicu kave. Profesionalna kuharica Martha Stewart također je ljubiteljica ovog deserta, a sada je na svom Instagram kanalu otkrila svoj omiljeni recept. 

Slatki grijeh, kolač koji se ne peče i ne kuha Možda vas zanima... Ne peče se, ali i ne kuha! Kolač 'Slatki grijeh' idelan je desert za vruće ljetne dane Rubrika Life&style Life&style

Sastojci:

• 70 g brašna

• 2 žlice šećera

• ½ žličice soli

• 3 jaja

• 180 ml mlijeka

• ½ žličice ekstrakta vanilije

• 3 žlice maslaca (sobne temperature)

Priprema

1. Zagrij ventiliranu pećnicu na 220 stupnjeva. Na sredinu lima za pečenje stavi posudu od lijevanog željeza srednje veličine da se i ona zagrije.

2. Zatim u zdjeli pomiješaj brašno, šećer i sol.

3. U drugoj posudi miksaj jaja jednu minutu dok smjesa ne dobije svijetlu boju. Dodaj mješavinu brašna, mlijeko i ekstrakt vanilije te miksaj tijesto još 30 sekundi dok više nema grudica.

4. U zagrijanu tavu u pećnici stavi maslac. Čim se otopi i počne pucketati, izvuci lim za pečenje, ulij tijesto za palačinke u posudu i vrati ga natrag. Sada peci 18 do 22 minute dok se palačinka lijepo ne digne, a rub postane zlatnosmeđe boje i fino hrskav.

Martin savjet: palačinku izreži na jednake trokute i posluži sa svježim voćem, grčkim jogurtom ili šlagom te dodaj malo javorovog sirupa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by my_foodella (@my_foodella)

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    ukusne