Life&style

Ovaj namaz od samo dva sastojka ima isti okus kao krema iz Kinder Buena. Moraš ga isprobati!

  • Slažeš li se da je zamamna krema od lješnjaka najbolji je dio Kinder Bueno čokoladice?
  • Ako je tvoj odgovor potvrdan, uživat ćeš u jednostavnom receptu koji ti donosimo u nastavku
  • Okus kreme možeš rekreirati u vlastitoj kuhinji, a potrebna su ti samo dva sastojka: lješnjaci i bijela čokolada

Obožavaš čokoladicu Kinder Bueno, a omiljen dio ti je zamamna krema od lješnjaka? Onda si na pravom mjestu! Nedavno smo ti otkrili kako postoji namaz čiji okus neodoljivo podsjeća upravo na tu kremu. Više informacija o njemu možeš saznati ovdje. Nažalost, ovaj namaz je trenutno dostupan samo u Velikoj Britaniji, no mi smo pronašli način kako ga vrlo jednostavno možeš izraditi kod kuće.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Možda vas zanima Kinder ima rođendansku pinjatu! Namijenili su je djeci, ali tko je od nas odraslih ne bi htio na svojoj proslavi? Rubrika Life&style Life&style

Točnije rečeno, način je pronašla gastro blogerica Carolina Gelen koja je na društvenim mrežama podijelila svoj recept za izradu kreme čiji okus uvelike podsjeća na onaj Kinder Buena. Riječ je o vrlo jednostavnom receptu koji se temelji na samo dva sastojka!

Potrebno ti je:

250 grama lješnjaka

100 grama otopljene bijele čokolade

prstohvat soli

5 recepta za likere od omiljenih slatkiša: Kinder čokoladica, Mon Chérija, Ferrero Rochera…

Priprema:

Lješnjake valja ispeći u pećnici na temperaturi od 200 stupnjeva. Vrijeme pečenja je između 10-12 minuta. Potom lješnjake stavi u suhi ručnik i protrljaj ih kako bi uklonila opne. Oljuštene pečene lješnjake stavi u blender i dodaj im prstohvat soli te miješaj dok ne postanu glatka smjesa. Potom ulij otopljenu bijelu čokoladu i nastavi proces mljevenja dok smjesa ne dobije gustoću koju smatraš poželjnom.

Da, tako je lako! A kako cijeli proces izgleda u praksi možeš provjeriti u nastavku:

Možda vas zanima Želiš li recept za savršeni Kinder bueno cheesecake? Naravno da želiš! Ovaj je prava bomba Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock

Komentari 0