Life&style

Ovaj jednostavan trik za spravljanje piletine u pećnici jednostavno je genijalan

  • Kladimo se da na ovaj način još nisi spravlja pile u pećnici
  • Ne, ne stavlja se s povrćem u posudu za pečenje
  • Sljedeći puta svakako isprobaj ovaj trik – nećeš požaliti

Klasično spravljanje piletine u pećnici najčešće uključuje sljedeće: malo popržimo povrće, stavimo ga u posudu za pečenje te na to stavimo pile. Tada se piletina i povrće neko vrijeme peče – sve dok gotovo jelo ne izvadimo iz pećnice. Ali, postoji metoda koja će se pobrinuti za puno više okusa, a vrijedi i za svo meso koje se peče.

Odvojeno pečenje

Umjesto da staviš pile zajedno s povrćem u posudu za pečenje pa pečeš na sredini pećnice, sljedeći puta uzmi drugi lim za pečenje kao pomoć. Točnije, lim za pečenje i rešetku za gril za pećnicu. Duboki lim stavi na najdonji dio pećnice te po njemu ravnomjerno poslaži povrće. Ne treba ti više posuda za pečenje.

Možda vas zanima 5 najčešćih pogrešaka zbog kojih ti pohana piletina ne ispadne hrskava, a panada ti se raspadne Rubrika Life&style Life&style

Direktno iznad toga stavi gril rešetku te na to pile. Trik: za vrijeme pečenja pile gubi tekućinu i masnoću koja će kapati po povrću. To će povrću dati dodatni okus te će se ravnomjernije peći. Važno je da lim za pečenje nije preplitak kako bi prihvatio svu tekućinu, odnosno tekućina ne bi iscurila. Naravno, i dalje se smiješ držati svog omiljenog recepta, ali možeš pokušati unijeti male promijene u postupak pečenja.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0