Life&style 13. ožujka 2020.

5 najčešćih pogrešaka zbog kojih ti pohana piletina ne ispadne hrskava, a panada ti se raspadne

Shutterstock.
  • Ove tajne će zadržati panadu baš tamo gdje želiš: na mesu
  • Panirana ili popularno rečeno pohana piletina jedan je od najomiljenijih obroka – i vrlo jednostavno se spravlja
  • Jednostavno kao što je spraviti paniranu piletinu, usavršavanje tehnike može biti teško u početku…

Hm, čini se da panada prečesto pada s piletine, ostavljajući ti tek pola hrskave divote s kojom si započela. Pa kako to popraviti?

Bez obzira koristiš li pivsko tijesto ili klasični sustav s tri koraka (jaje, brašno, krušne mrvice), izbjegavaj pet najvećih grešaka koje kuhari/ce rade kod panade.

1. Ne osušiš meso

Prvi korak u spravljanju piletine je presudan: provjeri je li piletina potpuno suha prije početka postupka paniranja. Pomoću papirnatog ručnika posuši meso sa svih strana. Prekomjerna vlaga uzrokovat će da brašno postane vlažno, što znači da neće dobro prianjati uz piletinu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Healthy oat coated baked chicken 🤩 what would you serve next to this?? 1. Chicken: 1 kg chicken breasts cut into thin slices 
1 cup regular oats 
1/2 cup grated parmesan cheese
1/2 tsp of each: black pepper, white pepper, paprika, and dried oregano or basil 2 TBS olive oil Preparation: 
pulse together in a food processor oats, parmesan, salt, and spices ( do not over process)
Brush both sides of the chicken with oil 
Coat the chicken with the oats mixture pressing the coating well Refrigerate for a hour or so (or overnight)
Bake at 180 degrees C for around 30 minutes 2. Honey mustard sauce: 2 ½ TBS mustard 1 TBS light mayo 1 TBS regular yogurt 1 TBS Labneh 1 TBS lemon juice 1 ½ TBS honey a pinch of salt and black pepper whisk everything together and refrigerate until serving 3. Garlic Aioli sauce: 2 TBS light mayo 2 TBS labnhe 1 TBS regular yogurt 2 TBS lemon juice 2 minced garlic cloves] a pinch of salt and black pepper whisk everything together and refrigerate until serving

A post shared by In an affair with cooking 🥣 (@healthyliciousbysara) on

2. Ne otreseš brašno

Svakako otresi višak brašna sa piletine. Dodatno brašno stvorit će sloj koji sprječava da se smjesa jaja zalijepi za piletinu, što će u konačnici spriječiti da se panada pravilno zalijepi. Za hrskavu aromatičnu piletinu obavezno ukloni višak brašna prije nego što nastaviš.

3. Premalo mrvica

Temeljit premaz dat će piletini onu hrskavost za kojom žudiš. Bez obzira na to koju vrstu mrvica koristiš, meso premaži ravnomjerno i potpuno sa svake strane.

4. Zaboraviš zadnji pljesak

Nakon što si meso „presvukla“ kruhom, lagano ga „stuci“ sa svih strana tako da se svaki komad zalijepi na sloj jaja. Dobro obložena piletina ključ je hrskave panade.

Možda vas zanima... Piletina ti ispada suha, tvrda i bezukusna? Možda činiš jednu od ovih 12 pogrešaka Rubrika Life&style Life&style

5. Nestrpljiva si

Ako pržiš, zagrij ulje u posudi ili tavi od lijevanog željeza. Nakon što su komadi piletine temeljito premazani panadom, stavi ih u vruće ulje - s dovoljno mjesta između komada - i ostavi ih! Što više puta dodirneš piletinu, veća je vjerojatnost da će panada pasti. Ključno je biti strpljiva. Čim vidiš zlatni obruč oko dijela piletine koji je potopljen u ulju, slobodno je okreni.

 

 

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.   

 

Komentari 0