- Ovaj kolač neobičnog imena zapravo je superukusni čokoladni kolač s keksima
- Još bolje – spravlja se bez pečenja! I kladimo se da će svi tražiti repete!
- Otkrit ćemo ti - korak po korak – kako se spravlja
Kako je ovaj kolač dobio ime? Naime, mnogi vide u njemu sličnost s psećom njuškom, što mu je dalo naziv koji ima. Za klasični recept koriste se keksi od maslaca. Alternativno možeš odabrati integralne kekse. Ako želiš isprobati nešto novo, možeš za kolač koristiti oreo-kekse ili krekere.
Ovaj kolač možeš držati u hladnjaku prekriven aluminijskom folijom oko pet dana. Također ga možeš i zamrznuti. Za to ga je najbolje narezati na ploške te pakirati u hermetički zatvorenu posudu.
Sastojci
• 150 ml punomasnog mlijeka
• 250 g ulja od kokosa
• 150 g čokolade za kuhanje
• 50 g kakaa u prahu
• 180 g šećera u prahu
• 250 g keksa s maslacem
Priprema
1. Ugrij mlijeko u loncu te rastopi u njemu ulje od kokosa i čokoladu uz stalno miješanje.
2. Obloži pravokutni kalup s prozirnom folijom te stavi unutra tanki sloj čokoladne smjese. Potom stavi na to sloj keksa, ponovno sloj čokolade, pa kekse i tako dalje. Najgornji sloj neka budu keksi ili čokolada – svejedno. Ako se odlučiš za čokoladu, možeš staviti (ako želiš) na to još nekoliko oraha ili bobica.
3. Kalup stavi u hladnjak na najmanje osam sati (najbolje preko noći). Prije posluživanja izvadi kolač iz kalupa, otkloni foliju te nareži na ploške.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.