Life&style

Ovaj desert neobičnog imena – hladni pas ili hladna njuškica – obožavat će veliki i mali, a tako se lako priprema

  • Ovaj kolač neobičnog imena zapravo je superukusni čokoladni kolač s keksima
  • Još bolje – spravlja se bez pečenja! I kladimo se da će svi tražiti repete!
  • Otkrit ćemo ti - korak po korak – kako se spravlja

Kako je ovaj kolač dobio ime? Naime, mnogi vide u njemu sličnost s psećom njuškom, što mu je dalo naziv koji ima. Za klasični recept koriste se keksi od maslaca. Alternativno možeš odabrati integralne kekse. Ako želiš isprobati nešto novo, možeš za kolač koristiti oreo-kekse ili krekere.

Ovaj kolač možeš držati u hladnjaku prekriven aluminijskom folijom oko pet dana. Također ga možeš i zamrznuti. Za to ga je najbolje narezati na ploške te pakirati u hermetički zatvorenu posudu.

Sastojci

• 150 ml punomasnog mlijeka

• 250 g ulja od kokosa

• 150 g čokolade za kuhanje

• 50 g kakaa u prahu

• 180 g šećera u prahu

• 250 g keksa s maslacem

 

Možda vas zanima Stigle su nam prve jagode pa donosimo recept za kremasti kolač od jagoda i pudinga bez pečenja Rubrika Love&Sex Love&Sex

Priprema

1. Ugrij mlijeko u loncu te rastopi u njemu ulje od kokosa i čokoladu uz stalno miješanje.

2. Obloži pravokutni kalup s prozirnom folijom te stavi unutra tanki sloj čokoladne smjese. Potom stavi na to sloj keksa, ponovno sloj čokolade, pa kekse i tako dalje. Najgornji sloj neka budu keksi ili čokolada – svejedno. Ako se odlučiš za čokoladu, možeš staviti (ako želiš) na to još nekoliko oraha ili bobica.

3. Kalup stavi u hladnjak na najmanje osam sati (najbolje preko noći). Prije posluživanja izvadi kolač iz kalupa, otkloni foliju te nareži na ploške.

 

 

Možda vas zanima Malotko može odoljeti ovom prefinom kremastom kolaču od sira s malinama – a ne treba se ni peći Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0