Life&style

Ova svijeća domaćeg brenda tako dobro miriše da je prošle godine nisu stizali proizvesti dovoljno! Sad se vraća u prodaju!

  • Mirisne svijeće Khora postoje nešto više od godine dana, a od prvog su nas dana osvojile neodoljivim kombinacijama mirisa, ali i zero waste filozofijom brenda
  • Uz četiri mirisa koja su stalni dio ponude, prošle je godine najviše simpatija osvojila blagdanska verzija - Ginger Christmas, koja cijeli prostor ispuni mirisom kolačića od đumbira i radosti
  • Najljepše vijesti ovih dana, unatoč tome što hladnije dane nikako da dočekamo, je ta da se uskoro vraća u prodaju  

Domaći brend mirisnih svijeća Khora oduševio nas je čim se prije malo više od godine dana pojavio na obzoru, kako predivnim kombinacijama samih mirisnih nota koje su u stanju kompletan prostor ispuniti svojom toplinom, tako i svojim pristupom i filozofijom kojoj je uzor globalni pokret prema održivom poslovanju.

 | Autor: Khora svijeće Khora svijeće

Naime, osim što su izrađene od isključivo vrhunskih sastojaka - 100% prirodnog sojinog voska iz Engleske, mirisnih ulja iz Španjolske i prirodnih drvenih fitilja iz SAD-a, ove svijeće osmišljene su u duhu zero waste filozofije pa ni sam proizvod ni njegova ambalaža ne stvaraju ni gram otpada. Štoviše, jednom kada svijeća izgori, njezino keramičko ruho postaje teglica za cvijeće, a čak i sjeme dolazi sa samom svijećom pa je na nama tek posaditi ga u malo zemlje. 

Možda vas zanima Mama i kći pretočile su najljepše mirise 10 hrvatskih gradova u najčarobnije mirisne svijeće Rubrika Life&style Life&style

Kako nam je otkrio Davor Dobošić koji i stoji iza brenda, svaka je svijeća ručno lijevana u keramičke posudice koje su također dizajnirane i ručno proizvedene u njegovom rodnom Međimurju i među rijetkima su na tržištu koje se mogu pohvaliti 100-postotnim sastavom od sojinog voska, budući da je jako puno svijeća na kojima stoji da su napravljene od sojinog voska, iako je istina da su zapravo napravljene od onog parafinskog s minimalnom količinom soje.

 | Autor: Khora svijeće Khora svijeće

Uz Warm & Wood, svijeću s mirisom drvenastih nota mahagonija, mahovine i ruma; Vanilla & Tobacco, svijeću s aromama duhana i  vanilije; Melograno & Menta, svijeću u kojoj su spojene arome nara i mente te Bamboo & White Tea, svijeću koja pršti esencijom svježeg bambusa i svježe zakuhanog zaslađenog bijelog čaja, a koje su dio redovne ponude, apsolutno nas je oduševila ona blagdanska, smještena u posudu predivne crvene nijanse i posuta zvjezdicama.

Možda vas zanima Najmirisnija zagrebačka oaza: Izrada mirisnih svijeća i voskova uz džin i macaronse zvuče neodoljivo Rubrika Life&style Life&style

Pod službenim imenom No. 24 Ginger Christmas, skrila se najljepša mješavina mirisa hladnijih dana - melase, meda, šećera i toplih začina poput cimeta, klinčića, muškatnog oraščića i naravno đumbira. Svojom snagom ova olfaktorna simfonija u trenu prostor napuni radošću, ostavljajući dojam da je samo pitanje trenutka kada ćemo iz pećnice izvaditi svječe pečene medenjake i kolačiće od đumbira, a njezin pucketavi zvuk gorenja samo dodatno doprinosi ugođaju topline koji u hladnijim danima toliko obožavamo. 

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott Foto: Mia Elliott

Ne čudi stoga da je, čim je ugledala svjetlo dana, postala apsolutni hit i da je potražnja za njome ozbiljno prešišala ponudu brenda pa se posvuda rasprodala u rekordnom roku, a najljepše vijesti ovih dana, unatoč tome što hladnije dane nikako da dočekamo, je ta da se uskoro vraća u prodaju. A kada kažemo uskoro, doista to i mislimo jer će se nove zalihe u webshopu naći već ovoga petka - 6. listopada. Osim na službenoj stranici brenda, u prodaji će biti i na prodajnim mjestima - u Planetopiji i Tvornici Zdrave Hrane. Prije no što zaboravimo: "Alexa, remind me to buy candles this Friday at 9 am."

Photo: Khora svijeće

Komentari 0