Life&style

Ova figurica pjevača otpjevat će ti serenadu kad je tvoja tjestenina gotova, a na repertoaru ima čak četiri pjesme

  • Kuhanje tjestenine ponekad može biti izazovno jer često ne znamo odrediti pravu količinu
  • Isto tako, svaka vrsta se drugačije kuha, odnosno imaju različito vrijeme kuhanja
  • Al dente je mjerač u obliku pjevača koji će otpjevati serenadu kada je tvoja tjestenina gotova s kuhanjem

Svakome od nas se barem jednom dogodilo da smo prekuhali tjesteninu ili pak da nije bila dovoljno kuhana. To može biti zeznuto pogotovo ako radiš večeru za veći broj ljudi. Na svakoj vrsti tjestenine možeš pročitati koliko joj je vremena dovoljno da bi bila skuhana, no unatoč tome mnogi i dalje imaju poteškoća. Onda je za njih prava stvar pjevač serenade koji te počasti pjesmom kada je tvoja tjestenina skuhana. 

Možda vas zanima Baš šteta... Pogreške koje većina nas radi s pripremom rižota, tjestenine i odreska Rubrika Life&style Life&style

Dobro si pročitala, ali da odmah kažemo - nije riječ o stvarnoj osobi već o kuhinjskom pomagalu u obliku mjerača. Dovoljno je samo da šminkanu crvenu figuricu staviš u vodu zajedno s tjesteninom koju pripremaš. Još jedna super stvar je to što on ima čak četiri pjesme, svaku za jednu vrstu tjestenine.

 | Autor: Amazon Amazon

Tri minute dovoljno je tankim špagetima koji se još zovu i ''Anđeoska kosa'', a kada su gotovi zasvirat će pjesma ''That's Amore''. Šest minuta više treba za klasične špagete, a nakon što istekne vrijeme čut ćeš pjesmu ''Tarantella Napoletana''. Glazbena tema iz filma 'Kum' zasvirat će nakon sedam minuta, a toliko je potrebno na primjer i tagliatellama da budu gotove. Najviše je potrebno tjestenini poput fusilla i to oko 11 minuta, a kada su spremni da ih izvadiš iz lonca čut ćeš 'Prisoners' Choir'.

 | Autor: Amazon Amazon

Ovaj predobar kuhinjski gadget možeš pronaći na Amazonu po cijeni od 25 dolara, to jest oko 159 kuna. Idealan je poklon samoj sebi, ali i prijateljima koji vole kuhati ili pak onima koji se ne snalaze baš najbolje u kuhinji. 

Možda vas zanima Ovo je najbrži recept na svijetu za umak za tjesteninu - i ne kuha se! Moraš ga isprobati Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Amazon

Komentari 0