Life&style 24. listopada 2020.

Recept za tjesteninu s limunom od Cameron Diaz doista je originalan, jednostavan i preukusan

Getty Images.
  • Uvijek tražimo nove načine kako začiniti tradicionalnu tjesteninu i crveni umak od rajčice
  • Srećom, Cameron Diaz odvela nas je u svoj dom na Instagramu, na stranici za vegansku vinsku marku Katherine Power
  • Proslavila je Nacionalni mjesec tjestenine i pokazala kako napraviti tjesteninu s limunom i češnjakom i sirom

Ovo jelo slavna glumica spravlja kad joj je suprug izvan grada, a izvrsno je jelo za spajanje s bijelim vinom Avaline.  Ako se tjestenini doda malo limuna, češnjaka, sira, ulja i maslaca, što stvarno može poći po zlu? Uostalom, pogledaj recept za tjesteninu à la  Cameron Diaz.  

Napomena: sir i maslac mogu se zamijeniti veganskim opcijama poput maslaca na biljnoj bazi i hranjivog kvasca.

Sastojci

• 1 pakiranje tjestenine

• 1 glavica češnjaka

• 1 šalica parmezana

Možda vas zanima... Brzi recept: Slastan i superzdrav umak za tjesteninu od samo 4 sastojka, bez rajčica! Rubrika Life&style Life&style

• 4 žlice maslaca

• 3-5 limuna, iscijeđeni sok

• 1-2 žlice maslinovog ulja

• sol

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

Priprema

1. Zakuhaj slanu vodu i dodaj tjesteninu. Kuhaj dok ne bude al dente pa uzmi 1 šalicu vode od kuhanja za kasnije te ocijedi tjesteninu.

2. Iscijedi limun.

3. Oljušti i nasjeckaj češnjak.

4. Zagrij maslinovo ulje na umjerenoj vatri u loncu. Smanji vatru pa dodaj češnjak i maslac.

5. Dodaj sol i sok od limuna.

Možda vas zanima... Internet se zapalio za neobičnim umakom od rajčice i votke! Pronašli smo najbolji recept - želiš ga isprobati? Rubrika Life&style Life&style

6. Ocijeđenu tjesteninu premjesti u lonac.

7. Dodaj polako sir i vodu od kuhanja tjestenine kako bi nastao umak.

8. Nastavi miješati sir, maslac, sol i limun po svom ukusu.

9. Posluži, jedi, ponovi!