Life&style 12. kolovoza 2022.

Ova beze pita od limuna izvana je fino hrskava, a iznutra božanstveno sočna

Pita od limuna s beze puslicama
shutterstock. Pita od limuna s beze puslicama
  • Oprez, ljubitelji kolača s limunom! Donosimo recept za beze pitu od limuna kojoj je teško odoljeti 
  • Biskvit od prhkog tijesta, super glatki nadjev od limuna i zlatni beze ukrasi spajaju se u ovaj slatki san
  •  

Ako si ljubiteljica limuna, odmah prestani sa svime što radiš te napravi ovaj beze kolač od limuna! Ovaj recept mijenja tradicionalni biskvit za pitu s nježnom korom od prhkog tijesta s maslacem. Biskvit se radi jednostavno, od otopljenog maslaca i mljevenih keksića od prhkog tijesta. Smjesa se utisne u kalup za pitu i peče… 

Sorbet Možda vas zanima... Sorbet od breskve i lavande, mmmm. Donosimo recepte za tri sorbeta neobična okusa Rubrika Life&style Life&style

Sastojci:

Biskvit od prhkog tijesta

• 170 g keksića od prhkog tijesta 
• 4 žlice neslanog maslaca, rastopljenog

Krema od limuna

• 1 šalica limunovog soka (od 4-5 limuna)
• 2 žlice kore od limuna
• 1 1/4 šalice šećera
• 2 jaja
• 3 žumanca (bjelanca sačuvaj za beze)
• 1/4 žličice košer soli
• 1 žlica kukuruznog škroba
• 12 žlica neslanog maslaca, hladnog (narezati na 12 komada)

Beze

• 3 bjelanca
• 1/2 žličice vinskog octa
• 1/2 šalice šećera

 | Autor: Instagram Instagram

Priprema:

Kora od prhkog tijesta

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Samelji fino keksiće. (Alternativno ih možeš izvaljati valjkom za tijesto ili smrviti batom za hranu unutar plastične vrećice.)

2. Umiješaj rastopljeni maslac i utisni mrvice na dno i gornju stranu kalupa za pitu (promjera 22-23 cm) s uklonjivim dnom. Upotrijebi dno čaše kako bi čvrsto pritisnula mrvice. Peci 8 minuta i izvadi na rešetku da se ohladi.

Kolač od kivija i banane Možda vas zanima... Najbolji voćni kolači za uživanje preko ljeta: donosimo 4 recepta Rubrika Life&style Life&style

Krema od limuna

1. Pomiješaj sve osim maslaca u srednje velikoj tavi te neprestano miješaj na srednjoj ili laganoj vatri dok se ne zgusne, oko 10 minuta. Nastavi kuhati i miješati dok smjesa ne prekrije stražnju stranu žlice.

2. Dodaj hladan maslac, komad po komad i miješaj dok se ne sjedini prije nego što dodaš sljedeći komad.

3. Makni s vatre i propasiraj kremu kroz fino sito te ukloni krute komade.

4. Ulij kremu na pečeni biskvit i zagladi vrh.

 | Autor: Instagram Instagram

Beze

1. Ostavi bjelanjke da se ugriju na sobnoj temperaturi dok radiš kremu od limuna. Umuti bjelanjke i prašak za pecivo na velikoj brzini dok ne dobiješ mekane vrhove.

2. Postupno dodaj šećer dok miksaš pa nastavi miksati dok se ne formiraju čvrsti vrhovi.

3. Žlicom ili slastičarskom vrećicom sa zvjezdastim nastavkom nanesi beze puslice preko kreme i peci dok ne porumeni, oko 12 minuta.

4. Potpuno ohladi prije rezanja i posluživanja. Pita se može ostaviti u hladnjaku preko noći.

Komentari 0