Life&style

Otok Šolta nije razvikan poput svojih poznatijih susjeda, ali ove tri skrivene uvale isplati se istražiti

  • Otkrivanje prekrasnih plaža na Jadranu odvelo nas je na jug, sve do prekrasne Šolte
  • Otok koji još uvijek nije razvikan poput svojih susjeda Hvara i Brača, nudi prekrasne i raznovrsne plaže zanimljivije nautičarima, ljubiteljima prirode i osame, kao i obiteljima s malom djecom
  • Ovo su nam najzanimljivije uvale i plaže na otoku Šolti

'S ponistre se vidi Šolta' - pjevao je Oliver o otoku smještenom nadomak Splita. Šolta nije razvikana destinacija poput svojih susjeda Brača ili Hvara i upravo su joj njena neotkrivenost, skrivene uvale i tirkizno more glavni adut. Otok je poznat upravo po brojnim uvalama, a posebno je interesantan nautičarima koji ovdje počinju ili završavaju svoje čartere. 

Možda vas zanima Ova plaža na Kvarneru jedna je od najposebnijih na Jadranu, a puno ljudi ne zna za nju Rubrika Life&style Life&style

Na Šolti će naći idealnu plažu za sebe i oni koji vole pijesak pod nogama, kao i oni koji su više od oblutaka ili stijena. Otok nudi uvale i plaže i za one koji žele uživati u samoći, kao i plaže prilagođene obiteljima s malom djecom. Južna strana otoka je posebno lijepa, netaknuta, tirkizna oaza, puna skrivenih dragulja. Teško je izdvojiti onu najljepšu uvalu na ovome biseru jer to uvelike ovisi o tome kakvo iskustvo netko traži, stoga ćemo izdvojiti nama tri najdraže. 

Uvala Šešula

Ova uvučena uvala pravo je nautičko blago radi svoje zatvorenosti koja štiti brodove od vjetra. Oni koji joj se približavaju s morske strane ostat će u pamćenju nezaboravan pogled. Uvala je idealna i za sve gastroljupce koji će ovdje uživati u delicijama u jednom od restorana - Šišmiš i Šešula. A za one koji vole sami preipemati hranu zanimat će ih da se u jednom kraju uvale nalazi i ribogojilište gdje mogu kupiti svježu ribu. Uvala je također popularna i za istraživanje morskih dubina jer se u ovdje nalazi i centar za ronjenje.

Ni grčki bogovi nisu mogli odlučiti je li najljepši otok Mljet, Korčula ili Lastovo. Evo njihovih aduta

Uvala Zaglav

I Šolta ima svoj Zaglav, a ova uvala zove se još i Vela Luka. Do ove romantične tirkizne uvale sa nekoliko kamenih kućica, može se doći brodicom ili pješke, seoskim putem od mjesta Grohote, udaljenog 3km od uvale. Ova uvala svakoga će očarati kombinacijom guste borove šume i tirkiznoga, kristalno bistrog mora. 

Uvala Tatinja

U uvali Tatinja nalazi se nekoliko malih plaža koje nude potpuni mir i ljepotu prirode te čisto, tirkizno more. Okružena je stijenama radi čega ju obožavaju i ljubitelji adrenalina koji vole s njih skakati u more. Usred same uvale nalaze se dvije hridi, kao dva malena otočića koja su izrazito fotogenična. Do same uvale može se doći brodom ili pješice ili biciklom iz Grohota po makadamskom putu.

 

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Lijepi otok