Life&style

Otkrivene nepoznate stvari iz "Prijatelja"! Njihov brak je trebao biti samo seks za jednu noć

  • U knjizi posvećenoj velikoj obljetnici kultne serije, autor je otkrio kako se scenarij morao mijenjati u hodu
  • Ross i Rachel su trebali biti isključivi fokus serije, ali scenaristi su došli na drugu ideju
  • Iako je to trebala biti samo avantura, publika se potpuno oduševila tim odnosom da se jednostavno morao mijenjati scenarij

Najnovija knjiga o kultnoj seriji, koja je izašla na 25. obljetnicu od početka prikazivanja Prijatelja, otkriva neke detalje koji dosad nisu bili poznati fanovima. Knjiga "Generation Friends: An Inside Look at the Show That Defined a Television Era", autora Saula Austerlitza, otkriva da veza Monice i Chandlera zapravo nije bila u planu kad se radila serija. Ross i Rachel i njihov turbulentni odnos su cijelo vrijeme trebali biti isključivi fokus serije.

Autor knjige otkriva: "Kad se počelo raditi na drugoj sezoni, jedan od pisaca je došao na ideju 'Što ako spojimo Monicu i Chandlera?', ali ta ideja nije naišla na neko oduševljenje. Drugi pisac je tu ideju smatrao pomalo očajničkom, a ostali nisu inzistirali pa je ta potencijalna romansa pala u zaborav na neko vrijeme."

Možda vas zanima Nadolazeća jesen je u znaku kultne serije "Prijatelji". Ovi su predmeti već na našoj wishlisti! Rubrika Life&style Life&style

Ideja je vraćena na stol kad se radio plan za četvrtu sezonu, a netko je dobacio da bi ta scena bila idealna u epizodi Rossova vjenčanja s Emily u Londonu. Odjel pisaca je bio podijeljen, neki su se bojali da će situacija izgledati polu-incestuozna, obzirom da su oduvijek bili prijatelji. Na kraju su se ipak svi složili, ali je plan bio da njihov odnos ostane tek na jednoj avanturi.

 | Autor:

Ipak, nakon što je scena snimljena u Londonu, publika u studiju je potpuno "poludila". "Oduševljenje u publici je bilo nevjerojatno, soba se tresla od povika i pljeska, potpuno su bili u deliriju." napisao je autor knjige. A pisci nisu mogli ignorirati takvu reakciju publike i morali su mijenjati scenarij. Iako se u već snimljenoj epizodi stekao dojam da je "Sve što se dogodi u Londonu, ostaje u Londonu", Monica i Chandler nastavili su hodati i u New Yorku, nakon nekog vremena i početi živjeti skupa, a na kraju su se vjenčali i usvojili blizance. 

Možda vas zanima Nismo mogli to zamisliti, ali slavna knjiga uskoro će postati Netflix serija! Rubrika Life&style Life&style

Izvršni producent serije Scott Silveri prisjetio se tog trenutka da je Monica ustala iz Chandlerovog kreveta:

"Nakon što se Monica pojavila ispod plahti, u publici se dogodila eksplozija. Bila je to kombinacija uzbuđenja, smijeha, uzdaha i suza. Bilo je tako intenzivno da sam u drugom i trećem snimanju scene gledao u publiku umjesto u monitor."

 

 

Photo: None

Komentari 0