Life&style

Tulipan, zumbul, visibaba... Koji je tvoj najdraži proljetni cvijet i što o tebi govori

  • Proljeće je pred vratima i vidimo kako već cvatu krošnje i grmovi proljetnog cvijeća
  • Sigurno imap svoj omiljeni proljetni cvijet
  • Sudeći po onom koji ti je najdraži, ako je vjerovati simbolici cvijeća, nešto otkriva i o tebi

OK, ovo nije tvoj cvijet prema datumu rođenja - jednostavno te pitamo koji ti se od ovih sedam proljetnih cvjetova najviše sviđa. Jer, svaki nosi neku simboliku pa možda otkrije štogod i o tvom karakteru. 

Visibaba

Naoko nježna i krhka, mala visibaba je neustrašiva biljčica kojoj ne mogu naškoditi ni zaostali snijeg i hladnoća. U prenesenom značenju, ako je to tvoj najdraži cvijet, i ti si takva. Mada voliš miran život i nisi previše glasna i upadljiva (prije onaj tiši član društva), ako dođe do toga, pokazat ćeš veliku hrabrost i možeš savladati i najveće životne prepreke.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Šafran

I ovo je jedan od vjesnika proljeća i ne čudi stoga što mu se pripisuju osobine poput radosti i veselja. Mali šafrani ožive cijeli krajolik nakon duge zime. Obožavaš li šafrane, ti si vesela, ljubazna, draga. Vjerojatno izgledaš (i ponašaš se) mnogo mlađe od svoje dobi. U tvom je oku uvijek iskra i rijetko te vidjeti doista tužnu.   | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Tulipan

Voliš li tulipane, velika je vjerojatnost da si strastvena osoba kojoj život bez ljubavi nije život. Kad si zaljubljena i u vezi, sve ćeš učiniti da ona bude savršena. Nisi stidljiva i nije ti mrska pomisao da postaneš slavna. Tulipana postoji sto sorata i boja, pa tako i ti imaš više lica i možeš biti pomalo prevrtljiva.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Možda vas zanima Božur je simbol časti, bogatstva i ljubavi, a tjera i zle duhove. Što još nisi znala o ovom plemenitom cvijetu? Rubrika Life&style Life&style

Narcisa

Narcise simboliziraju obazrivost i plemenitost. One su znak ponovnog rođenja, novih početaka i vječnog života. Također simboliziraju i neuzvraćenu ljubav. Prepoznaješ li u ovome sebe i svoje životne situacije? Ako da, onda si nesebična osoba koja se lako žrtvuje za druge, no isto tako ako te netko ili nešto razočara imaš snage sve prekrižiti i krenuti ispočetka. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Mimoza

Kako je neodoljivo kad se prve mimoze, iz naših južnih krajeva, pojave na tržnicama i sve zamirišu! Ako preferiraš mimoze, nježna si osoba, pomalo osjetljiva koja mnogo drži do estetike i vrlo su joj bitni skladni odnosi s drugima. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Zumbul

Zumbul simbolizira zaigranost, sportski duh, ali u negativnom smislu to može rezultirati i brzopletošću. Ipak, tvoj zaigrani duh ima i protutežu u tvom karakteru. Postojana si osoba i vrlo si odana svojim prijateljima, često cijeli život te partneru. Kako ovaj cvijet postoji u najrazličitijim varijetetima boja, i ona koja ti se najviše sviđa može nešto otkriti o tebi. Plavi zumbul znači trajnost, ljubičasti žaljenje, crveni i ružičasti igru, bijeli ljupkost, a žuti ljubomoru. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Možda vas zanima Za jedan još nismo čuli: 3 jednostavna trika uz koja će tvoj buket cvijeća puno dulje trajati Rubrika Life&style Life&style

Anemona

Ako su anemone tvoj najdraži proljetni cvijet duhovna si osoba, pomalo čak i mistična. Znaju te mučiti mračne misli (tamnije anemone simboliziraju nadu koja nestaje i napuštanje), no s druge si strane vrlo intuitivna, lako predviđaš buduća događanja i to ti uvelike olakšava život.   | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

 

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.

 

 

Photo: Pinterest/AlbionFit

Komentari 0