- Nisi uspjela pojesti sva uskršnja jaja?
- Bez brige, od njih možeš brzo spraviti nešto ukusno
- Donosimo ti četiri jednostavna i ukusna recepta
Uskrs je bio predivan, ali opet ti je ostalo previše kuhanih jaja? Nema veze, ovi se recepti savršeno spravljaju s ovim ostatkom. Svi recepti namijenjeni su za 4 osobe.
Salata od jaja
Kuhaj 100 g graška (zamrznutog) u kipućoj vodi 5 minuta, ocijedi pa isperi hladnom vodom. Pomiješaj 100 g kiselog vrhnja, 3 žlice jogurta, 2 žlice kopra (nasjeckanog), 1 žličicu kore od limete (nasitno naribane) te začini solju i paprom. Umiješaj 50 g gljiva (tanko narezanih) i 1 jabuku (tanko narezanu) s 4 jaja (narezana) i s graškom u umak. Ukusan dodatak: crni kruh.
Savršena kajgana, kuhano i poširano jaje: ovih 15 grešaka kod pripreme jaja rade mnogi, ali ti više nećeš
Preljev od jaja
Nasitno nareži bjelanca i žumanca od 4 jaja. Pomiješaj 2 žlice soka od limete, 1 žličicu meda, 6 žlica maslinova ulja, sol i papar. Umiješaj 2 žlice peršina. Posluži s nasitno narezanim jajima, na primjer, na 1 kg šparoga, cvjetače ili brokule. Dobro se slaže s krumpirom i prženom piletinom, ako želiš.
Zašto svježa jaja ne trebaju u hladnjak? I koliki je rok trajanja tvrdo kuhanih jaja?
Carpaccio od jaja
Očisti i operi 2 šake rikole, natrgaj na male komadiće te raspodijeli na 4 tanjura. Nareži 1 krastavac na tanke ploške i raspodijeli na rikolu. Na to pospi 4 žlice listova bosiljka. Nareži 4 tvrdo kuhana jaja na tanke ploške. Uz to posluži 8 kriški pršuta. Za umak pomiješaj 1 žličicu ljutog senfa, 2 žlice jabučnog balzamičnog octa, 4 žlice maslinova ulja, sol i papar te time nakapaj salatu.
Želiš isprobati! Ovaj tajni sastojak će ti pomoći da sasvim lako oguliš kuhano jaje
Curry od jaja
Nasjeckaj 1 glavicu luka pa pirjaj na 1 žlici maslaca. Pospi sa 40 g brašna i 3 žličice curryja te kratko pirjaj uz miješanje. Dodaj 500 ml mlijeka i 350 ml povrtnog temeljca, miješaj dok ne postane glatko pa začini solju i paprom. Pusti da krčka oko 20 minuta. Kratko ugrij u tome 4 tvrdo kuhana jaja. Posluži curry s basmati rižom i listićima korijandera.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.