Life&style

Ostala je bez prihoda, u minusu, s djetetom i bez podrške partnera. Napravila je nešto vrijedno divljenja

  • Anita Falamić nesebično je podijelila svoju tešku životnu situaciju kako bi nadahnula i ohrabrila druge žene
  • Ne samo što je ostala  bez prihoda, već je prvi put u životu upala u dugove i to s djetetom i bez ozbiljne podrške partnera
  • Poduzetnica i mama morala je učiti sama na vlastitim grešakama, no miss 7 u suradnji sa Zabom nudi ti pomoć kako bi izbjegla sve zamke i popravila financijsko stanje
  • Pridruži nam se 8. prosinca u 12 sati na besplatnoj online konferenciji missINVEST gdje te očekuje ugodno društvo niza stručnjaka

Mnoge će pomisliti kako je izlazak iz komfora prilično težak, a takav je bio i za Anitu Falamić koja je podijelila svoj najveći životni pad i neuspjeh a kako bi ohrabrila druge žene i ulila im nadu. Mnoge će reći, možda je lakše učiti na tuđim greškama. I  Anita, poduzetnica i mama, baš je to imala na umu kada je svoju priču ispričala za portal ‘’Žene i novac’’

Možda vas zanima Web destinacije koje svaka financijski neovisna žena mora imati u svojim favoritima Rubrika Life&style Life&style

Danas uspješna online branding ekspertica, Anita je dotad zarađivala, nikada u životu nije iskusila neimaštinu i uvijek je bila ta koja je drugima posuđivala novac. A onda joj je život servirao lekciju, kako je istaknula, jednu od najvećih. 

Da bi poboljšala financijsku situaciju, ušla je u jednu investiciju ali ju je neiskustvo dovelo ''ne do nule, nego do minusa'' i za nju novu poziciju u kojoj ona duguje drugima.

‘’ Mislim da sam u tom trenu kad sam to spoznala prestala disati, neopisiva panika, strah, nisam znala što ću. Ja sada trebam posuditi novac od nekoga. Sram, neopisivi sram kako sam si to dopustila da mi se dogodi. Ego koji cvili i ne zna kako se to zatraži druge novac. U glavi totalni kaos. Mislim da nekoliko dana nisam napravila ništa, samo sam disala i egzistirala. Znala sam da ne mogu vječno ostati u toj fazi pa što je tu je, moram krenuti rješavati ovo korak po korak’’, priznala je. 

Bez podrške partnera

Vijest je prvo saopćila partneru i predložila sastavljanje plana prema kojemu bi i on trebao raditi što može kako bi se što prije izvukli iz teške situacije. 

‘’Dobila sam odgovor da njega nitko neće zaposliti i da neće raditi za 3000 kn kao konobar negdje. Bam, kakav 'knock out' direkt u glavu. On neće raditi za 3000 kn u situaciji kada mi nemamo novca za ručak. Potpuno sama. Mogu ja to, nemam pojma kako ću, ali nemam izbora, dijete je tu, ne mogu mu reći – čuj, mali, sada par dana nećemo jesti jer nemamo novca za hranu. Ta opcija nije opcija’’, ispričala je.

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty

Znala je da nema smisla samosažalijevati se već se trudila razmišljati u konstruktivnom smjeru. Ipak, ego joj je bio povrijeđen. 

‘’Moj duboko povrijeđeni ego i cijeli život s mišljenjem da ja sve mogu sama i ne trebam ničiju pomoć se pokunjilo i zatražilo mamu i prijateljicu da mi posude novac da platim to što dugujem. Pomogle su mi. Najiskrenije, ego mi je vrištao. Ja, koja sve cijeli život mogu sama i ne dopuštam nekome da mi pomogne, prvi put sam u životu stala na loptu i dozvolila drugima da mi pomognu. Bilo to u slanju povrća iz Slavonije koje mi je mama redovito slala i koje mi je tada značilo veliki dio hrane na stolu do toga da me frendica pita – treba li ti išta?'', ispričala je Anita.

Možda vas zanima Kako najlakše postaviti financijske ciljeve za 2022. i kako iskoristiti svaku kunu Rubrika Life&style Life&style

Situaciju je prihvatila kao privremenu, a ne trajnu

Najprije je prihvatila pomoć, a onda je proradila i na mentalnom sklopu prihvativši stanje kao privremeno a ne trajno.

‘’Odlučila sam da ne postoji opcija B, postoji samo opcija da uspijem i ostvarim zacrtano.Upravo to sam napravila, tu bol sam iskoristila da mi bude saveznik, da me pokrene na akciju kakvu nikada u životu nisam poduzela do tada. Odlučila sam nas iščupati iz ovog, biti uzor svom djetetu da je zaista sve moguće u životu, pokazat ću mu primjerom da se može. Mogla sam tada odlučiti tražiti posao, ali nisam, odlučila sam tu izazovnu situaciji iskoristiti da izgradim najviše moguće svoj posao, da izgradim carstvo. Da tu lošu situaciju iskoristim da me katapultira u izgradnju mog posla.Nisam htjela odabrati lakši put, nego sam odabrala onaj za koji sam znala da će nam biti bolji dugoročno. Nisam si govorila nemam, nego sam stalno govorila kako mogu imati'', nastavila je. 

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty

Razmišljala je o svim mogućim izvorima prihoda, poradila na svojoj viziji, složila jasan plan, postala discipliniranija i točno znala što trebam raditi svaki dan. 

''I radila sam to neumorno. U tom periodu sam znala točno koliko prodaje dnevno moram odraditi da bih nam zaradila za hranu i što moram raditi da nam dugoročno osiguram prosperitet. Jednostavno nije postojala opcija da ne uspijem. Budila sam se svaki dan s vizijom u mislima i danima koji će biti prosperitetni. Nisam znala kada će se taj uspjeh dogoditi, ali sam znala da hoće i bila sam spremna raditi koliko god je dugo potrebno dok se ne ostvari i naučiti SVE što je potrebno da stignem tamo gdje sam zacrtala’’, rekla je. 

Možda vas zanima "Pretačem stalno lovu s kartice na karticu". Evo kako time bolje upravljati! Rubrika Life&style Life&style

Rezultati ulaganja u sebe, učenja i truda

Zahvaljujući ovoj situaciji konačno j  prelomila i razišla se s tadašnjim partnerom i izgradila vlastiti uspješan posao. 

‘’Stalno sam se trudila ulagati u sebe, učiti i postajati bolja i bolja. Sada, pet godina kasnije, znam da mi je ta situacija bila neopisivo veliki blagoslov, ona me katapultirala u smjeru u kojem sam trebala i željela ići u životu, ona me najviše izbrusila, ona me pogurala da najviše izgradim svoj posao, ona me učinila neopisivo boljom osobom, ona je postigla da mi dijete kaže - bravo majko, ti si to sve sama napravila i da ga gledam kako vjeruje da su njegovi snovi mogući. Velike lekcije sam naučila i, zahvaljujući njima, postala sam bolja’’, zaključila je Anita . 

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty

Učiti iz udobnosti svog doma možeš i ti

No, kako bi doskočila izazovnim financijskim trenucima naučiti puno toga mmožeš i ti i to iz udobnosti svog doma tako što ćeš se samo u pomoć nekoliko klikova pridružiti besplatnoj online konferenciji missINVEST 8. prosinca u 12 sati! Bez obzira s kakvim financijskim vještinama vladala, one su sada da izložene najstresnijem testu i sigurno možeš naučiti još pokoju važnu informaciju  koju do sada nisi znala. U vremenima kada je financijska pismenost izrazito važna sigurnim putem vodi te miss7 uz pomoć Zabe. Slobodno nam daj ruku, zajedno smo jači! Vidimo se na 8. prosinca u 12 sati na konferenciji missINVEST!

Možda vas zanima Pridruži nam se na besplatnoj online konferenciji missINVEST i nauči baš sve o financijama! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0