Life&style

Oprez! Ovo su 4 najveće pogreške kod perilice rublja koje gotovo sve radimo

  • Ostaviš li vrata od perilice rublja otvorena ili zatvorena nakon pranja?
  • Koliko često čistiš svoju perilicu?
  • Otkrit ćemo ti prave odgovore! 

Korištenje stroja za pranje rublja čini se na prvi pogled sasvim jednostavnom zadaćom. Međutim, postoje neke pogreške koje je gotovo svaka od nas dosad napravila. Otkrit ćemo ti koje su najveće pogreške kod korištenja perilice rublja. 

1. Vrata od perilice su stalno zatvorena 

Stalno držiš vrata od perilice zatvorena? Ubuduće izbjegavaj tu pogrešku! Naime, ako su vrata otvorena izbjeći ćeš vlagu u stroju za pranje rublja. Kod zatvorenih vrata nastaje vlažno okruženje, a to je idealna podloga za gljivice i bakterije. Zbog toga će rublje dobiti neugodan miris. Ali: treba paziti kod male djece i kućnih ljubimaca. Na primjer, mačke rado ulaze u perilicu. 

2. Ne čistiš svoju perilicu rublja 

Ako često koristiš perilicu za rublje moraš je češće i čistiti. Preporučuje se u praznu perilicu staviti ocat s posebnim sredstvom protiv kamenca. Ako koristiš perilicu jednom do dva puta tjedno, onda je moraš čistiti otprilike svaka dva mjeseca. 

Možda vas zanima Otkrivamo zašto svježe oprani ručnici ponekad zaudaraju, ali i 5 trikova kako se to više ne događa Rubrika Life&style Life&style

3. Prepuniš perilicu 

Nije dobro odjednom prati previše komada odjeće. Ako je perilica pretrpana, ima malo mjesta za sredstvo za pranje, odnosno neće se dobro posvuda raspodijeliti. Rezultat: odjeća neće biti potpuno čista. Osim toga, motor se brže troši. 

4. Nisi kod kuće dok perilica radi 

Mnogi uključe perilicu pa onda napuste kuću. Međutim, to je fatalna pogreška. Nerijetko se dogodi neki kvar pa procuri voda – što izaziva veliku štetu. Nakon nekoliko godina korištenja u perilici nastaje kamenac pa se crijevo za vodu može potrgati. 

Možda vas zanima Izvršni direktor Levi'sa otkrio je zašto ne bi trebala prati traperice u perilici rublja Rubrika Life&style Life&style
Photo: Getty Images

Komentari 0