Life&style

Izvršni direktor Levi'sa otkrio je zašto ne bi trebala prati traperice u perilici rublja

  • Traperice su odjevni komad koji posjeduje gotovo svatko te su uvijek dobra ideja kad ne znamo što odjenuti
  • Često ih nosimo, a samim time i prljamo pa zahtijevaju i više pranja, no nakon što pročitaš tekst možda promijeniš mišljenje
  • Chip Bergh, izvršni direktor legendarne marke Levi's otkrio je da ih pranje u perilici može oštetiti te kolika količina vode je potrebna za njihovo pranje

Jedan od vječnih komada odjeće svakako su traperice, koje nose gotovo svi bez obzira na spol i dob, a osim što nikad ne izlaze iz mode, vrlo ih se lako kombinira. Razne nijanse plave, crne, sive ili ljeti bijele sadržaj su velike većine ormara i nosimo ih vrlo često. Kao i ostala odjeća, nakon nekoliko nošenja one se zaprljaju te ih stavljamo prati u perilicu rublja. 

Možda vas zanima Povratak klasici! Imamo najpoželjnije modele plavih traperica od 130 do 300 kuna Rubrika Moda Moda

Chip Bergh, izvršni direktor poznate marke traperica Levi's otkrio je kako stavljanje ovog komada u perilicu zapravo nije poželjno i to iz dva razloga. Prvi je to što se one tako uništavaju, a ako su zaista jako prljave onda preporučuje da se ručno operu te da se prirodno osuše. Tako im produljujemo rok trajanja te izgled koji želimo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viky Rader (@vikyandthekid) on

Drugi i nimalno manje važan razlog je potrošnja vode.  U svojoj objavi na LinkedInu pod nazivom ''Manifest prljavim trapericama'', Chip je napisao kako se izračunalo da pranje jednog običnog para traperica potroši 3 500 litara vode i to nakon samo dvije godine pranja ako traperice peremo jednom tjedno. 

Možda vas zanima Želiš prodati odjeću koju ne nosiš? Onda trebaš znati ovo Rubrika Moda Moda

Gotovo pola potrošnje vode, oko 1 600 litara, odlazi na pranje traperica. Kada bi se ta količina preračunati u čaše vode, to bi bilo nevjerojatnih 6 700 čaša vode za piće. Nakon ovih podataka, vjerojatno ćemo se svi zapitati i razmisliti prije nego idući put bez razmišljanja ubacimo traperice u perilicu rublja. 

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0