Life&style

Od grančica s jelke načini priodno sredstvo za čišćenje - dom će ti sjajno mirisati

  • Mnogi od nas žele što duže zadržati miris i osjećaj božićnih blagdana
  • Za to ti je potrebno samo nekoliko borovih grančica te ocat i voda
  • Osim finog i ugodnog mirisa, ovime ćeš napraviti i prirodni dezinficijens

Božić je prošao, a samim time se približava i dan kada jelke više neće krasiti naše domove. Velikom broju nas ovo je najdraži dio godine i žele da on traje što duže, odnosno sam osjećaj i mirisi koji ispunjavaju domove. Bilo da se zbog raznih razloga odlučila za umjetno ili živo drvce, nećemo lagati ako kažemo da nam je miris živog bora nešto posebno. 

Možda vas zanima Svi ovih dana pričaju o ovom vinu - pogledaj u čemu je stvar Rubrika Life&style Life&style

Ako imaš živo drvce, onda vrlo često moraš skupljati grančice koje padaju s njega, no umjesto da ih bacaš, možeš ih iskoristiti. Pomoću njih će tvoja sredstva za čišćenje dobiti miris jelke koji povezujemo s blagdanima koji će u tvom domu još dugo trajati, a mi ćemo ti otkriti kako to jednostavno možeš napraviti. 

Najjednostavniji i najprirodniji način je da otpale grančice bora ubaciš u staklenku te im dodaš octa te ćeš tako dobiti univerzalno sredstvo za čišćenje. Sam postupak je zapravo vrlo jednostavan i nemaš puno posla oko izrade. Kao što smo već rekli, borove iglice i grančice ubaci u staklenu posudu po želji, a zatim ju napuni bijelim octom do vrha. 

Možda vas zanima Uštedi novac i vrijeme: Ovo učinkovito sredstvo za čišćenje kupaonice možeš napraviti za 30-ak sekundi Rubrika Life&style Life&style

Grančice u octu ostavi da stoje dva do tri tjedna, samo pripazi da njih ne idu direktno sunčeve zrake. Nakon što prođe navedeni period, procijedi mješavinu, odnosno u bočicu sa rasprčivačem ulij pola ocijeđene tekućine te joj dodaj vode do vrha. Nakon što si pratila sve korake, tvoje mirisno sredstvo za čišćenje je gotovo. Spremno je za većinu površina u stanu, no kažu da bi trebala izbjegavati drvene podove kao i mramor i granit. 

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0