Life&style

Svi ovih dana pričaju o ovom vinu - pogledaj u čemu je stvar

  • Pjenušci već dugo nisu vino koje se pije samo dok otkuca ponoć, uživamo u njima cijele godine
  • No, blagdani su svakako vrijeme kad su nezaobilazni; koji pjenušac spojiti sa slanim predjelom, a koji sljubiti s glavnim jelom, ukusnim pečenim mesom?
  • I, najbolje, uživati u pjenušavom vinu možemo i poslije večere, kad ga spajamo s desertom ili ono samo postaje desert. Posebno uz ove dvije ružičaste varijante, rosé pjenušac ili prosecco pjenušac

Novi enološli i gastro trendovi ne limitiraju pjenušava vina samo na najsvečanije prigode. Pjenušac je vrlo uobičajen aperitiv u bilo kojoj prilici, a ne treba ni spominjati kako su ova fina vina prepuna mjehurića prava "ženska stvar". Mi cure ga baš rado volimo popiti, ali svakako nismo jedine...

Na blagdanskom su stolu gotovo nezaobilazni, pa nije naodmet čuti kako pjenušac sljubiti s hranom jer ide i uz slana i uz slatka jela - nije potrebno čekati da otkuca ponoć 31. prosinca da bismo u njemu uživali. Jedan od najpoznatijih proizvođača pjenušavih vina jest katalonski Freixenet koji danas proizvodi vina i pjenušce u šesnaest prestižnih vinskih pokrajina po cijelom svijetu, od Španjolske i Italije pa sve do Kalifornije, Argentine i Australije. Evo savjeta gastrostučnjaka i enologa s kojom hranom sljubiti ove pjenušce... 

Preporuka za predjelo: fina domaća pašteta i Freixenet Carta Nevada

Fina domaća pašteta pripremljena od pileće jetrice, oraha, smokava i prošeka izvrsno će se slagati s Freixenet Carta Nevadom. Riječ je o cavi koja je lagana, cvjetne arome s nagovještajem jabuka i citrusa, a odlična je kao aperitiv i uvod u kompleksnije sljedove hrane. Zaštićena oznaka geografskog podrijetla, cava, specifična je za španjolsku pokrajinu Kataloniju, a vino odlikuju bogati mjehurići i zlatna boja.

 | Autor: Pr/ Iskon Pr/ Iskon

Preporuka za glavno jelo: glazirani lungić i Freixenet Cordon Negro

Ako umjesto purice s mlincima ovih blagdana želiš iskušati nešto novo, prijedlog je glazirani lungić s pekmezom od šljiva uz pire od pastrnjaka, celera i hrena. Uz to posluži Freixenet Cordon Negro, svježega i crispy okusa, bez dodanog šećera. Freixenet Cordon Negro Brut sazrijeva u boci između 10 i 14 mjeseci te je odličan odabir za ljubitelje reskoga pjenušavog vina s izraženim karakterom.

 | Autor: Pr/ Iskon Pr/ Iskon

Preporuka za desert: Pavlova torta i Freixenet Italian Rosé

Mini Pavlove tortice sa svježim šipkom čaroban su desert za blagdanski stol (a možeš napraviti i veliku tortu), s njima sljubi pjenušac Freixenet Italian Rosé. Riječ je o majstorskom cuvéeu tipične prosecco sorte glera i pinota crnog, a odlikuju ga privlačne arome crvenog voća te elegantna baza koja asocira na bijelo cvijeće i savršeno se kombinira sa slatkim jelima. Ovo pjenušavo vino može se poslužiti i samostalno.

 | Autor: Pr/ Iskon Pr/ Iskon

Za kraj i male noćne razgovore: Freixenet prosecco

Za kraj večeri, kada se samo želiš  opustiti u dobru društvu, kušaj klasični Freixenet prosecco proizveden od 100% autohtone sorte glera koji neodoljivo podsjeća na svježinu zelenih jabuka. Živjela!

 | Autor:

Photo: Shutterstock/Getty
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • velod

    I am making 10,000 Dollars at home own laptop .Just do work online 2 to 4 hour properly . so i make my family happy and u can do Check it out what i do…......w­w­w­.­e­a­r­n­7­5­.­c­o­m