Life&style

Oči su ogledalo duše, a ovih 5 tajni možeš iščitati iz nečijih očiju

  • Ako pažljivo promatraš osobu s kojom razgovaraš, mogla bi saznati nešto više
  • I doista, svašta se može iščitati o čovjeku ako ga pogledaš u oči
  • Otkrit ćemo ti pet tajni koje možeš razotkriti samo gledajući nekome u oči

„Pogled govori više od tisuću riječi“ – i tu si rečenicu čula sigurno već puno puta. I istina je: dok riječima možemo vješto manipulirati, naše oči uvijek pokazuju prave namjere i osjećaje. Pogledaj koje se to tajne kriju u njima…

1. Show za publiku

Ako tvoj sugovornik nešto priča, a pri tome stalno nemirno miče oči i trepće, možeš biti sigurna da je to sve show! Međutim, micanje očima još uvijek ne otkriva zašto je netko živčan ili nesiguran. Dakle, trebaš malo bolje gledati! Ako pogled za vrijeme razgovora ide prema dolje, moguće je da tvoj sugovornik laže. Ako netko stalno gleda prema dolje ili lijevo-desno, a pri tome još miče i obrvama, moguće je da je to znak provokacije ili ignoriranja. Dakle, isplati se dobro gledati.

via GIPHY

2. Happy-peppy!

Kad se netko od srca smije, ne treba mu drugi znak da se prepozna kako je netko upravo jako sretan. Ali čak i ako se netko ne smije, može se prepoznati zadovoljstvo u tom određenom sjaju u očima i na malim borama od smijeha koje je netko sakupio tijekom života.

Možda vas zanima Zauvijek pozdravi grudice! Evo kako će tvoja maskara uvijek izgledati savršeno Rubrika Beauty Beauty

3. Mislim da mi se sviđaš i to jako!

Već na početku razgovora možeš utvrditi smatra li te sugovornik simpatičnom i sviđaš li mu se! I to tako da ga gledaš direktno u oči te pri tome promatraš njegove zjenice. Ako se povećaju, možeš biti sigurna: da, kemija je sjajna! Ovaj trik koriste trgovci. Kad se prošire zjenice potencijalnog kupca, pravo je vrijeme da se zaključi kupovina. Slično vrijedi i za situaciju kad pregovaraš s nekim. Inače: povećane zjenice smatraju se privlačnijima. Dakle, kao što je još davno Humphrey Bogart rekao: „Gledaj me u oči, mala!“

via GIPHY

4. Panika za 3…2…1!

Čak i kad je netko naizgled sasvim cool, strah u očima ne može se sakriti. Naime, tu emociju je jako teško sakriti i jako se dobro odražava u očima. Znanstvenici tvrde da je dovoljno kad kod sugovornika vidiš više bijelog u očima nego inače. Mozak to odmah prepoznaje: oprez, oprez, opasnost! Za to se preostali oblik očiju ne mora ni vidjeti (mijenja se kad su oči preplavljene strahom).

via GIPHY

5. Samo buljim!

Ako osoba nasuprot tebe bulji u tebe, to može značiti samo jedno: ili je u šoku zbog tvog izgleda (u pozitivnom i negativnom smislu) ili je agresivan i želi te provocirati. Ni u životinjskom svijetu nije dobro gledati životinje direktno u oči, jer to mogu shvatiti kao poziv na borbu. Ako netko bez nekog cilja bulji ispred sebe i rijetko trepće, nemaš se čega plašiti: toj osobi jednostavno je smrtno dosadno.

via GIPHY

Možda vas zanima Ovaj makeup artist može se pretvoriti u bilo koju slavnu osobu - pogledaj transformacije Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    tesko mi je pročitati ikoga više