Love&Sex

5 načina na koje seks brzinski može smanjiti napetost i hladnoću u vezi

  • Između tebe i njega izmjenjuju se napetost i monotonija?
  • Dogodi se mnogima, ali ne znači da se tomu trebamo prepustiti
  • Otkrit ćemo ti zašto je seks savršeno rješenje za probleme u vezi 

Jednako kao i komunikacija i iskrenost, seks je važan dio sretne veze. Međutim, što ako se stalno svađaš s partnerom, ako se gomilaju konflikti, a želja za tjelesnom blizinom nestaje? Onda biste trebali pokušati približiti se jedno drugome barem u spavaćoj sobi. Otkrit ćemo ti kako seks može pozitivno djelovati na posrnulu vezu…

1. Stvara se intimna povezanost 

Neke od stvari zbog koje se razlikuje veza od prijateljstva jesu intimnost i povjerenje koje nastaje kod seksa između dvoje ljudi. Osobito ako je veza između partnera napeta, teško je pronaći prave riječi kako bi međusobno komunicirali bez da dođe do novog konflikta. U tom slučaju je seks fenomenalna mogućnost za neverbalnu komunikaciju kako bi se uspostavila tjelesna i emocionalna blizina. 

2. Orgazmi usrećuju 

Kod orgazma se izlučuje dopamin, takozvani hormon sreće – koji nakon seksa nekoliko sati ostaje u krvi te se brine za dobru volju. Pozitivna nuspojava: moguće je da će ti nakon naleta sreće ponovno biti jasno zašto si se zaljubila u svog dragog te što najviše cijeniš kod njega. 

Možda vas zanima Ovo su najtajnije seksualne maštarije horoskopskih znakova - evo što svaki znak želi u krevetu Rubrika Love&Sex Love&Sex

3. Zajedno se zabavljate 

Seks može biti napet, pun iznenađenja, lud ili jednostavno zabavan. Male nezgode i zajednički smijeh čine najljepšu sporednu stvar na svijetu još zabavnijom – tako ti i partner možete na trenutak zaboraviti na svakodnevne brige. 

4. Brže se pomirite 

Takozvani pomirbeni seks iskušano je sredstvo za otpuštanje stresa. Oboje se možete „izdivljati“ i pustiti emocijama na volju. Kako bi nakon strastvenog seksa netko mogao biti još uvijek ljut na partnera? Pomirbeni seks je učinkovit prvenstveno zbog hormona oksitocina koji 'omekšava' te potiče vezu. 

5. Zadovoljstvo u vezi raste 

Ako se problemi s partnerom gomilaju ili čak počneš sumnjati u vezu, seks je zadnja stvar koja nekome pada na pamet. Zbog toga se moraš potruditi da si ne uskraćujete tjelesnu blizinu. A zadovoljstvo sprječava da partner potraži „utjehu“ kod druge osobe. 

Možda vas zanima Seks nakon 40-te: 5 stvari koje više neće biti iste kao prije Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0