Love&Sex

5 neobičnih razloga zbog kojih rastu šanse da se muškarac zaljubi otkrili su psiholozi

  • Kako to da se neki lik odmah zeteleba u tebe, a drugi te neće ni pogledati?
  • Odgovor na to nije jednostavan i postoji jako puno faktora koji mogu utjecati na cijeli proces
  • Otkrit ćemo ti što znanost, točnije psihologija, ima za reći na to pitanje…

Zaljubiti se u nekoga je proces kod kojeg se u tijelu istovremeno događaju razne stvari. Neke svjesno („Sviđa li mi se njen karakter?“) ili „Imamo li zajedničke želje za budućnost?“), a druge nesvjesno. Ovih pet psiholoških stvari, koje se događaju sasvim nesvjesno, mogu biti jezičac na vagi kad je riječ o zaljubljivanju.

Možda vas zanima Govorili su im da nisu dovoljno dobre, a pogledaj što su one učinile Rubrika Life&style Life&style

 

1. Sličnosti s njegovom mamom

Slična boja kose, jednaka boja očiju, slična građa tijela: izgledaš poput majke od svog dragog? Toliko bolje! Naime, statistički se često nesvjesno zaljubimo u osobe nalik našim roditeljima. Zanimljivo: djeca mlađih roditelja skloniji su tražiti mlađe partnere, tvrde istraživanja.

2. Otvorena si

Općenito si otvorena osoba? Super! Naime, onda automatski djeluješ pristupačnije te time atraktivnije drugima. Ako se još smješkaš, povećavaš svoje šanse da se netko zaljubi u tebe. Pozitivno zračenje pobjeđuje!

3. Neka se nauživa straha!

Znanstvenici su pokazali u različitim istraživanjima da je već pri prvom spoju prednost ako se zajedno naježite od straha. Pogledaj sa svojim dragim sljedeći puta neki film strave i užasa ili napravite zajedno nešto uzbudljivo. Nešto od čega ćete oboje dobiti navalu adrenalina. Kako bi bilo sa bungee jumpingom ili alpinizmom umjesto kave?

via GIPHY

4. Dijelite isti kvart

Živiš u istom susjedstvu kao i tvoja simpatija? To je sjajan preduvjet da se zaljubi u tebe. Naime, zbog blizine mjesta stanovanja velika je šansa da se sretnete u svakodnevnim situacijama. Tako se nesvjesno možeš ušuljati u njegovo srce.

5. Isto i isto

Mnogi ljudi nesvjesno se zaljubljuju u ljude koji im sliče. Zajedničke vrijednosti, životna iskustva, slična privlačnost i dob mogu biti presudni. Naravno da je vjerojatnost da se tvoja simpatija zaljubi u tebe najveća ako te dobro poznaje.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0