Life&style

Obitelj Mariah Carey uvijek je upropastila Božić, tako je pjevačica dobila nadahnuće za svoj najveći hit

  • Božićni hit "All I Want For Christmas Is You" Mariah Carey postao je svojevrsna božićna himna koju čujemo svakog prosinca
  • No, pjesma je nastala zbog Mariahine disfunkcionalne obitelji, a njezini blagdani uvijek su bili daleko od idiličnih
  • Nakon teškog djetinjstva i mladosti odlučila je kako ubuduće želi imati blagdane ispunjene smijehom i pjesmom

Mariah Carey je nedvojebeno je kraljica Božića. Njezin hit All I Want For Christmas Is You ponovno je zauzeo svoje mjesto na prvom mjestu Billboardove ljestvice. Pjesma koja je postala božićna himna objavljena je prije 25 godina. A sve to proizlazi iz jako loših Božića koje je Mariah imala kao dijete.

Mariah je odrasla kao najmlađa od troje djece, otac joj je bio inženjer aeronautike, a majka operna pjevačica. Roditelji su joj se razveli kad su joj bile tri godine, a Carey se sjeća kako je odrastala osjećajući strah.  "Nije bilo neuobičajeno da se rupe probijaju u zidovima ili da drugi predmeti lete", napisala je u svojoj autobiografiji "The Meaning Of Mariah Carey".

Na sniženju smo pronašle jogurt za tijelo s mirisom Božića i - oduševio nas je!

Kaže da je mogla osjetiti kada dolazi nasilje. "To je zastrašujuća stvar, ali vi to osjetite i naučite upravljati svojim ponašanjem zbog toga." Carey kaže da se nije povezala sa svojim ocem, ali su se pomirili kada je on bio na samrti 2002. godine. "Nisam razumjela njegovu strogoću. Bio je to gotovo vojni pristup životu." Još od malena Božić joj je uvijek puno značio. "Uvijek sam željela da Božić bude savršen i veselila sam se blagdanima, ali imala sam ovu nevjerojatno disfunkcionalnu obitelj koja bi ga uništila", rekla je nedavno za Mirror.

Njezina bi mama Božiće pokušala učiniti zabavnim, no nisu imali puno novca, pa bi ponekad zamotala voće jer je to bilo sve što je mogla priuštiti djeci. Priča kako je tada pomislila: "Kad odrastem, nikad neću dopustiti da se to dogodi. Učinit ću Božić savršenim, svake godine". Nakon što su joj se roditelji razveli, Carey je ostala s majkom i selila se s mjesta na mjesto, i često se osjećala zanemareno te bila prepuštena samoj sebi. "Uvijek sam se osjećala prljavo, nisam se osjećala važnom i majka bi me ostavljala s ljudima koji nisu ulijevali povjerenje."

Možda vas zanima Nikad nećeš pogoditi koja je božićna pjesma na broju 1 Billboardove liste Rubrika Life&style Life&style

Sa 17 godina Carey je spavala na madracu na podu u sobi s još pet djevojaka. Ali godinu dana kasnije sve se promijenilo. Na zabavi je gurnula svoju demo vrpcu u ruku izvršnog direktora Tommyja Mottole. Poslušao je snimku na putu kući, i ušao joj u trag, a zatim ju ne samo potpisao, već ju je i oženio. Postala je zvijezda. Mottola, 20 godina stariji od pjevačice, sagradio je ono što je opisao kao "dvorac", sa studijom za snimanje, kozmetičkim salonom i unutarnjim bazenom. No Carey se osjećala zatočeno i kaže kako je bila bila prisiljena pjevati, pjevati i samo pjevati. S vremenom je opisala svoj brak "opsesivnim".

Dok je bila u braku s Mottolom, 1994. godine, napisala je 'All I Want For Christmas Is You' za svoj božićni album. Rekla je za da je počela zapisivati ​​sve stvari koje su je podsjećale na Božić zbog kojih se osjećala lijepo, i sve što je željela da i drugi ljudi osjete. Tada se sastala sa svojim tekstopiscem pjesama Walterom Afanasieffom, okružena božićnim lampicama i ukrasima, iako je bio kolovoz i ostvarili su suradnju kakvu je priželjkivala.

Film Grinch Možda vas zanima Top lista 10 najboljih božićnih filmova svih vremena - nećeš vjerovati koji je broj 1 Rubrika Life&style Life&style

Pjesma je dostigla na vrh ljestvica diljem svijeta, a broj jedan je čak i  25 godina nakon objavljivanja. Careyin brak s Mottolom nije dugo potrajao, a nakon što je iz njega "izašla", osmislila je kakve blagdane ubuduće želi imati, okružena obitelji i s puno smijeha. Udala se za komičara Nicka Cannona 2008., a tri godine kasnije rodila je njihove blizance, Moroccan i Monroe. U braku su bili osam godina, a rastali su se 2016. Trenutačno je u vezi s 14 godina mlađim performerom i koreografom Bryanom Tanakom (37). 

Photo: Instagram@Marta Rajohnson

Komentari 0