Life&style
Film Grinch

Top lista 10 najboljih božićnih filmova svih vremena - nećeš vjerovati koji je broj 1

  • Svi najbolji božićni filmovi koje ćeš sigurno htjeti pogledati i ove godine
  • Od Umri muški do Sam u kući, na popisu ćeš sigurno pronaći svoj omiljeni
  • Opusti se za blagdane i uživaj u ovim božićnim klasicima!

Ako ti je omiljena razbibriga tijekom blagdana na toplom se sklupčati u dekicu i upalite svoj najdraži božićni film, tu smo da te podsjetimo na one najbolje!

10. Predbožićna noćna mora

Ovo je božićni film koji tvrdi da „nije kao i svi drugi“ te je fantastično čudan. U njemu se događaju otmica, pokušaj ubojstva i najjezivija čudovišta koja si ikad vidjela, ali sve što lik Jacka Skellingtona želi je podijeliti radost božića sa stanovnicima Božićnog grada. Ovaj film je za one koji žele pogledati netipičan božićni film.

9. Male žene

Najnoviji remake ove 150 godina stare legendarne priče daje joj novu svježinu. U njemu glume Meryl Streep, Laura Dern i Florence Pugh kao članice obitelji March, a film ima i novu priču o ženskom ostvarivanju. Pun božićnog duha, romantike i snijega i s obitelji u središtu svega, savršen je božićni film.

8. Zapravo ljubav

U ovom filmu čini se da ljudi spadaju u dva odvojena područja. Ili je to sat koji definitivno označava početak Božića ili problematične besmislice s čudnim muškarcima i dosadnom Keirom Knightley. Slažemo se da su Andrew Lincoln i njegovi znakovi na kojima priznaje ljubav djevojci svog najboljeg prijatelja u najmanju ruku tragični, ali ne možemo si pomoći, a da ne budemo oduševljeni idejom Hugha Granta kao ministra i fantastične obrade pjesme Mariah Carey koju je otpjevala 10-godišnja djevojčica. Scene na aerodromu također apsolutno svi obožavamo!

7. Čudo u 34. ulici

Vjeruješ li u Djeda Božićnjaka? Sve što trebaš je malo vjere u ovaj klasik koji želi dokazati da je čovjek u crvenom odijelu doista Djed Božićnjak. Čudo u 34. ulici je božićni evergreen u kojem lik djevojčice Susan ne vjeruje u Djeda Božićnjaka, no kad čovjek po imenu Kris Kringle dobije posao u trgovini primorana je promijeniti mišljenje! 

6. Kako je Grinch ukrao Božić

Film je smješten u gradu koji je opsjednut Božićem i jedva da nema scene u kojoj nisu prikazani darovi, božićna drvca i snijeg. Grinch je stvor koji ne voli Božić pa ga odluči ukrasti, no njegovo srce ipak je dovoljno mekano da ispravi svoja nedjela i proslavi Božić kako treba.

5. Vilenjak

Netko bi pomislio da će odrastao čovjek u kostimu vilenjaka izgledati zastrašujuće, no Willu Ferrellu začuđujuće uspijeva da izgleda simpatično. Njegova misija da nađe svog biološkog oca nakon što je kao vilenjak odgajan na Sjevernom polu istinski je slatka i privlačna bez napadnosti. Vilenjak Buddy je simpatičan i ljubazan, ujedno je i prijatelj s kitom narvalom, a njegova će te priča sigurno nasmijati i zagrijati srce. 

Božićni kostimi za kućne ljubimce Možda vas zanima Najslađe božićne kostime za tvog ljubimca pronašli smo na ovoj stranici Rubrika Life&style Life&style

4. Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku

Zaboraviti svoje dijete jednom, može se smatrati lošom srećom, ali dva put?! Ovoga puta naš Kevin je u njujorškom hotelu Plaza s tatinom kreditnom karticom. Njegovi neprijatelji provalnici i ovaj put su tu, no radnja smještena u božićnom New Yorku daje odličnu blagdansku pozadinu, a žena s golubovima uvijek nas razveseli. Posebna zanimljivost ovog nastavka je i u tome što Donald Trump u njemu ima kratku ulogu, gdje glumi – sebe.

Kako je izgledao Sam u kući kad sam bila dijete, a kako sada? Za početak, Kevin je razmaženo derište

3. Sam u kući

Iako je sama radnja filma neobična, da roditelji uspiju zaboraviti svoje dijete kod kuće, na ovaj film smo već toliko navikli da nam je ta mogućnost postala normalna. Borba Kevina protiv „mokrih bandita“ nepredvidiva je, iako ih Kevin ipak uspije nadmudriti. Maleni Kevin kojeg je utjelovio Macaulay Culkin danas je već u 40-ima, no mi ćemo ka uvijek pamtiti kao preslatkog i snalažljivog plavog dječaka.

2. Ljubav i praznici

Ovaj film također ima neobičnu radnju gdje se Cameron Diaz i Kate Winslet zamijene za domove tijekom božićnih praznika pa tako Cameron završi u Engleskoj, a Kate u SAD-u. No, muče ih razni problemi, poput toga da lik Cameron Diaz misli da je loša u krevetu, dok Kate Winslet pati za likom bivšeg dečka kojeg je utjelovio Rufus Sewell, a na kraju završi s Jackom Blackom. Ipak, oduševljeni smo Cameroninom kolekcijom džempera od kašmira i zgodnim Judeom Laweom s ubrusom na glavi . Zbog toga sigurno vrijedi pogledati ovaj božićni film.

1.    Umri muški

Iako mnogi to osporavaju, Umri muški ipak se smatra božićnim filmom, a radnja mu doslovno započinje na božićnom partyju. Blagdansko okružje međutim tu staje, a Bruce Willis nastavlja svoju akcijsku avanturu dok juri mladog Alana Rickmana. Nema mnogo blagdanskih obilježja, no mnogi ga svejedno obožavaju gledati baš u to vrijeme, barem u pauzi od svih „pravih“ božićnih klasika.

Možda vas zanima Podbacila sam kao roditelj, zaključila je glumica kad je vidjela kćerkinu božićnu listu želja Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram@realbryannaalexis

Komentari 0