Life&style

Nizozemski dizajner oduševio konceptom: Pretvorio je kuhinju u impresivno podmorsko iskustvo

  • Senzacionalno dizajniranja kuhinja u kojoj dominira kuhinjski otok koji je pretvoren u predivan akvarij djelo je nizozemskog dizajnera Roberta Kolenika
  • U mnogim kuhinjama otok cjelokupni dojam podiže na višu razinu, ali ovo dizajnersko rješenje je doista kreativno i impresivno
  • Uz LED rasvjetu, otok ima skrivene police i mehaničko podizanje koje podiže radnu ploču pritiskom na gumb

Jedan od najvećih trendova u modernim kuhinjama je praktičan i kreativno osmišljen otok koji nudi pregršt radnog prostora. Ali koliko stvarno možete biti kreativni s kuhinjskim otokom? Kao što fotografija ovog kuhinjskog otoka sugerira, sve ovisi o genijalnosti dizajnera. 

 | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Možda vas zanima Ovako će izgledati 'kuhinja iz snova' 2022. godine, tako tvrde svjetski dizajneri Rubrika Life&style Life&style

Na prvi pogled čini se da ovaj nevjerojatan akvarij ima samo jednu funkciju – da krasi prostor poput umjetničkog djela u kojem plivaju prekrasne ribice. Potom ćeš primjetiti još nešto - iznad akvarija je slavina! A s druge strane tu su još i sudoper i štednjak, kako je to moguće?

'Ocean Kitchen' je dizajnirao nizozemski dizajner Robert Kolenik koji je u kreaciju uključio mehanizam s gumbom koji podiže i spušta kuhinjsku plohu te prilagođava kuhinjske uređaje omogućujući stanovnicima akvarija i korisnicima kuhinje da dijele prostor bez da narušavaju mir jedni drugima.

 | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Ova kuhinja na rasklapanje savršena je za manje prostore, a ima sve što i svaka prava kuhinja

Još jedna zanimljiva značajka Ocean Kitchena je ormarić skriven od pogleda gostiju. Pristup s kuhinjske strane akvarija je mjesto gdje je dostupna i pohrana, a skriveni su dovod vode i struje. Njegov jedinstven dizajn i zadivljujuća estetika čine ga idealnim izborom za luksuzne društvene zone otvorenog koncepta, sobe za sastanke, salone i naravno samostojeće kuhinje.

 | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Osim što je lijepa i funkcionalna, 'Ocean Kitchen' je i inteligentna. Sadrži hrpu prostora za pohranu, ima najmoderniju opremu, a radna ploča se pomiče bez napora zahvaljujući mehanizmu za podizanje s gumbom. Kuhinja se može izraditi i po mjeri. 

Možda vas zanima Zbogom bijele kuhinje, novi trendovi najavljuju povratak natural looka Rubrika Life&style Life&style
Photo: Pr/ZaraHome

Komentari 0