Life&style

Zbogom bijele kuhinje, novi trendovi najavljuju povratak natural looka

  • Nakon duge vladavine bijelih kuhinja, u uređenju kuhinja one u neutralnim (i naturalnim) tonovima se vraćaju
  • Iako je bijela kuhinja klasik s kojim ne možeš pogriješiti, kuhinje u prirodnoj boji drva pružaju poseban osjećaj topline i ugode
  • Možeš ih urediti u kombinaciji s jačim, kontrastnim bojama ili pak otići u posve neutralnom, minimalističkom smjeru! U svakom slučaju, drveni ormarići više ne izgledaju kao u 80-ima

Trendovi u uređenju prostora mijenjaju se od sezone do sezone pa tako iznimka nisu ni kuhinje. Kuhinja je prostorija u kojoj se u mnogo domova provodi puno vremena pa je stoga važno i da je i stilski ugodno uređena. Nakon duge vladavine bijelih kuhinja, kuhinje u neutralnim tonovima, odnosno prirodnoj boji drva, se vraćaju. Horori koje imamo u vikendicama opremljenima 80-ih i stanovima koje smo naslijedili od bake sad preuzimaju vodstvo? Srećom ne. Definitivno imaju retro štih, ali ipak su to vrlo moderne kuhinje kojima prognoziraju svijetlu budućnost.

Mnogima su sasvim bijele kuhinje već dosadile, a njihovo mjesto u trendovima u uređenju kuhinja počinju zauzimati kuhinje u neutralnim, prirodnim nijansama drva. Boja meda, bež, krem, smeđa samo se neke od boja koje počinju biti dominantne u kuhinjskom interijeru. Boja i vrsta drva koje je korišteno u izradi kuhinjskih ormarića u potpunosti dolazi do izražaja, a tekstura i prirodna boja dolaze u prvi plan.

To nisu drveni ormarići s pomalo narančastim odsjajem koji su bili hit u kuhinjama tijekom 80-ih i 90-ih, već kuhinjski ormarići čistih, modernih linija i malo prigušenijim tonovima boja. Novi trend među kuhinjskim ormarićima spoj je toplijih, tradicionalnih tonova i svijetle skandinavske estetike koja je popularna već godinama.

Možda vas zanima 7 jednostavnih i jeftinih trikova da osvježiš izgled kuhinje, a preporučaju ih dizajneri Rubrika Life&style Life&style

Ovako uređeni ormarići daju i pomalo rustikalan osjećaj, a nostalgija i dizajn inspiriran vintageom i dalje su vrlo popularni zbog topline i udobnosti koju takav dizajn miješanja drvenih tonova donosi u interijer i stvara osjećaj smirenosti.

Novom stilu dizajna kuhinjskih ormarića pridružuju se i zanimljivi detalji poput rebrastih površina i komplimentarnih boja koje dodaju dramatičan dojam i dimenziju uređenom prostoru. Neutralni drveni tonovi kod kuhinjskih ormarića tako će se odlično složiti se primjerice s vrlo popularnim zelenim i maslinasto zelenim tonovima.

Trend možeš iskoristiti i u drugom smjeru pa se umjesto jačih boja odlučiti za elegantan, minimalistički stil i upotrijebiti monokromatske boje koje se savršeno slažu s bojom tvojih kuhinjskih ormarića.

Možda vas zanima Kako izgleda kuhinja iz snova: ljudi govore o top 5 stvari koje čine "sretnu kuhinju" Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @raquellangworthy.photo

Komentari 0