Life&style

Ovako će izgledati 'kuhinja iz snova' 2022. godine, tako tvrde svjetski dizajneri

  • Kako se dizajn kuhinje mijenja, a kuhinja postaje životni prostor nego ikad prije, dizajneri su predvidjeli kako će izgledati najveći trendovi u uređenju kuhinje 2022. godine
  • Kuhinjski ormarići jednostavnog dizajna i neutralne palete boja među glavnim su značajkama koje se očekuju na naslovnicama u Novoj godini 
  • Neki od ovih trendova već su počeli dominirati u dizajnu interijera kuhinja diljem svijeta

Trendovi kuhinja za 2022. uzbudljiviji su nego ikad. Djelomice i zbog toga što su se 2021. odjednom koristile više nego ikada prije, za beskrajno kuhanje i pripremu čaja, kao i za pretvaranje u prostor za obiteljski sastanak, radni prostor i školu. Ova promjena u funkciji utjecala je na dizajn kuhinje za 2022., pri čemu je soba postala ugodnija, praktičnija i umirujuća te se okrenula prirodnim materijalima i suptilnim detaljima dizajna za stvaranje ljepote. Kuhinja 2022. umiruje oči, ruke i dušu. 

Možda vas zanima Ovo je 10 najvećih pogrešaka koje ljudi rade kad preuređuju kuhinju, tvrde dizajneri interijera Rubrika Life&style Life&style

"Kuhinje 2022. osjećat će se kao još jedan produžetak doma, u smislu da će se osjećati kao soba, dodatni životni prostor u kući, a ne kao ultimativno mjesto za pripremu hrane", kaže dizajnerica interijera Joy Moyler. Stručnjaci za boje možda su već postavili svoja predviđanja trendova za iduću godinu, ali sada je vrijeme da se kuhinje nađu u središtu pozornosti. 

Koristeći kombinaciju podataka pretraživanja nedavno istraživanje otkrilo je ključne trendove u nadolazećim sezonama. Neki od njih već su počeli dominirati trendovima dizajna interijera u kuhinjama diljem svijeta. Dakle, što trebaš znati da bi bila ispred gomile? Ovo su kuhinjske ideje koje ćeš vidjeti posvuda.

Prema dizajnerskim web stranicama, tijekom 2021. pretraživanja za "dizajnerima kuhinje" porasla su za 199% na njihovoj platformi. Većina je istaknula želju za svestranom kuhinjom koja je pogodna za kuhanje, blagovanje, rad i druženje. To je značilo da je potražnja za višenamjenskim prostorom bila najtraženija dizajnerska značajka godine.

Ostale značajke uključivale su 'ormare s ravnim prednjim dijelom ili u stilu minimalnih detalja kod dizajna i sa središnjom pločom', a tražile su se i 'vitrine sa staklom' i 'taupe ili krem ​​palete' – što znači da će budući trendovi boja kuhinja biti vrlo neutralni. 

Marie Kondo savjetuje kako da kuhinja uvijek bude uredna. Trik baš nije velika mudrost...

Osim toga, prema Tomu Howleyju, direktoru dizajna u istoimenoj tvrtki, kuhinja iz snova sigurno će postati stvarnost za mnoge vlasnike kuća u bliskoj budućnosti. Dizajner je na sličan način uočio potražnju za ovim značajkama - posebno za ormare sa staklenim frontama.

"Staklo je izvrstan završetak za kuhinje. Ne samo da ostakljeni ormarići razbijaju monotoniju ponavljajućih, čvrstih vrata – osobito u velikim prostorima – oni maksimalno povećavaju protok svjetlosti u tamnije kuteve", kaže on. "Vrata sa staklenim pročeljem jednako su dobra kao i otvorene police kada je u pitanju izlaganje vaših vrijednih komada. Također su fantastični kada pristupate svakodnevnim osnovnim potrepštinama omogućujući vam da vidite što imate i gdje ste stvari spremili, dodaje.

Mama štejela za preuređenje kuhinje Možda vas zanima Mama je štedjela 4 godine kako bi uredila svoju kuhinju i blagovaonu iz snova! Otkrila je sve trikove Rubrika Life&style Life&style

Dizajneri također predviđaju potražnju za upečatljivim površinama (nakon 250-postotnog porasta pretraživanja otoka), kvarca (porast za 417%), slavina za vodu i pametnih aparata koji štede prostor. Vlasnici kuća preferiraju prigušeniju paletu boja, s naglaskom na visokokvalitetne završne obrade i 'pametne' uređaje koji štede prostor, dizajnirani da olakšaju obiteljski život, dodaju. 

Photo: Instagram@kitchendecor

Komentari 0