- Kuhanje u neurednoj kuhinji nije zabavno. Zapravo, vrlo je naporno
- Marie Kondo ima jednostavan trik kako bi se pobrinula da uopće ne dođe do nereda
- Trik je doista toliko jednostavan da smo pomislili - nećeš ti velike mudrosti!
Marie Kondo, guru za pospremanje i čišćenje otvorila nam je oči već nekoliko puta. Sada uvodi novu metodu održavanja kuhinje urednom.
Inače, kuhinja je tema za sebe. Postoji mnogo različitih stvari s kojima možeš raditi u njoj, a potencijal za stvaranje prljavštine i nereda je osobito velik. Ponekad samo premjestiš sve s jedne radne ploče na drugu samo kako bi se nekako izborila za malo slobodnom mjesta za pripremu hrane. Ali, to nije ono što zamišljaš kao lijepo iskustvo kuhanja, kaže Marie Kondo, pa stoga sugerira sljedeće…
3 začina kojima nije mjesto u kuhinjskom ormariću, a svejedno ih tamo držimo
Ne ostavljaj ništa na radnoj površini
Za urednu kuhinju Kondo preporučuje da ne ostavljaš ništa na radnim površinama - odnosno da kuhinjska radna površina ni za što ne bude trajno mjesto skladištenja. Dosad su vjerojatno tamo uvijek stajali začini, neki kuhinski pribor, neka taca s uljima i octovima ili pićima, sredstvo za pranje posuđa, možda i limenke s brašnom, rižom i sl., daskice za rezanje...
Prema Marie Kondo, sve bi to trebalo pospremiti u zasebne ladice, pretince, ormariće, a ne skladištiti na kuhinjskom pultu ili oko sudopera i štednjaka. Police i ormari s pregradama pravi su izbor za to. Čini nam se da baš nije savjetnica za urednost baš nije briljirala: sve maknite od pogleda i pospremite pa će biti uredno? Hmmm. Definitivno će se promjena vidjeti, posebno ako to radimo svakodnevno. Hajde, vrijedi pokušati, nema se što izgubiti.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.