- Sushi, tradicionalno japansko jelo pripremljeno od kuhane riže začinjene octom koja se često servira sa sirovom ili dimljenom ribom, sve je veći hit u Hrvatskoj
- Međutim, još uvijek postoje skeptici kojima je sirova riba tabu. Ili im jednostavno nije fina
- Za njih, ali i za sve ljubitelje slatkog, a osobito Nutelle, ovaj će slatki ljetni sushi biti pravi hit
Sushi je delicija koja dijeli mišljenja. Mnogi ljudi vole slani, riblji okus i ne mogu se zasititi japanskog specijaliteta; drugi ne mogu pojesti ni jednu rolicu, osobito kada je riječ o verziji sa sirovom ribom. Ali, imamo spreman recept koji će impresionirati čak i sushi skeptike: slatki sushi.
Slatki sushi od samo 3 sastojka
Recept za slatki sushi je trenutačno jako popularan na društvenim mrežama. Nije ni čudo: brzo se spravlja, izvrsnog je okusa i izgleda dekorativno. Slatki sushi radi se od palačinki (umjesto listova morskih algi), a od jedne palačinke možeš napraviti oko pet komada sushija. Dodaju li se Nutella i jagode, okus može biti izvrstan, zar ne? Nije potrebno dugotrajno kuhanje riže ili rezanje dodatnih sastojaka!
Donosimo osnovi recept za slatki voćni sushi – naravno, možeš se poigrati s dodacima i voćem, pa umjesto jagoda koristiti banane, dodati malo šlaga, čokoladnog preljeva, mljevenih lješnjaka…
Sastojci za slatki voćni sushi s Nutellom
• palačinke
• Nutella
• jagode, banane, breskve... (bilo koje voće po želji)
Slatki voćni sushi s Nutellom - priprema
1. Premaži palačinke Nutellom i narežite na trake debljine jagode.
2. Na svaku traku stavi po jednu jagodu (ili drugo omiljeno voće poput banane ili drugog bobičastog voća).
3. Na kraju zarolaj nadjev i možeš uživati u slatkom sushiju!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.