Life&style 21. srpnja 2021.

Nije svejedno gdje su prve bore: Evo što položaj bora na licu otkriva o tvom zdravlju

Evo što položaj bora na licu otkriva o tvom zdravlju
Shutterstock. Evo što položaj bora na licu otkriva o tvom zdravlju
  • Prije ili kasnije svaka se žena mora boriti s pokojom borom na licu 
  • Međutim, nije svejedno gdje se pojavljuju prve bore
  • Donosimo ti što bore otkrivaju o tvom zdravlju

Bilo na čelu, oko očiju ili na bradi - prije ili kasnije na licu svake žene stvaraju se veće i manje bore. Ali, one nisu samo vidljivi znakovi da starimo, nego nam puno govore i o našem zdravstvenom stanju. 

Otkrivamo koje bore na licu mogu biti znak određenih tjelesnih tegoba…

Bore na čelu

Naravno, ako se stalno mrštiš, tamo ćeš relativno brzo dobiti jasno 
vidljive bore. Međutim, prema Emmi Hobson iz International Dermal Institute, trebala bi obratiti pažnju na fine bore u području gornjeg dijela čela. Budući da je to povezano s mokraćnim mjehurom i želucem, bore na čelu mogu ukazivati na probleme na tim područjima. Bore u donjem dijelu čela također mogu biti znak alergije na hranu - često su popraćene prištićima i osipom.

via GIPHY

Bore oko očiju

Male crte od smijeha oko očiju su prekrasne. I lako ih je prepoznati: ako postanu dublje kad se oči smiju, sve je u redu. Međutim, oči su također usko povezane s jetrom. Naime, bore koje ne proizlaze od smijeha i trajni podočnjaci ispod očiju ukazuju na to da je jetra preopterećena. Na primjer, nezdrava prehrana ili previše alkohola mogu biti odgovorni za to stanje. Podbuhle oči također su mogući signal nedostatka omega 3 masnih kiselina, problema s bubrezima ili visokog krvnog tlaka.

Savjet: ako je to samo znak starosti, možeš ga po potrebi liječiti ili spriječiti, na primjer prikladnim serumima ili anti aging kremom za lice. 

Možda vas zanima... Nije šala! Džin pomaže pri mršavljenju, smanjuje bore i olakšava bol u zglobovima Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @skinbeautytips898

Bore oko usta ili brade

Područje oko usta također je povezano s našim probavnim traktom. Duboke bore između nosa i brade mogu predstavljati probavne smetnje. Male bore koje okružuju usne često su znak početka menopauze. Području usta potrebna je posebno pažljiva njega lica. Još jedan čimbenik: pušenje općenito može produbiti bore - ako želiš glatku kožu lica (uz razne druge zdravstvene dobrobiti), trebala bi prestati pušiti!

Crno vino može ti pomoći spriječiti mrlje i bore na licu, ali samo ako paziš na ovu jednu stvar

Naravno, ne mora svaka bora na licu značiti nešto loše - one su dio prirodnog starenja. Međutim, trebali bismo obratiti pažnju ako se u mladosti pojave mnoge duboke bore i/ili pojave druge tegobe. Tada bi svakako dobro došao posjet obiteljskom liječniku.

via GIPHY

Možda vas zanima... Kako ćeš izgledati za 10 ili 20 godina? O tri faktora ovisi koliko će lice ostariti Rubrika Beauty Beauty

Komentari 0