Life&style 02. lipnja 2021.

Netipičan kraljevski odgoj: ova moderna pravila u odgoju djece primjenjuju Kate i William

Vojvode od Cambridgea s djecom
Profimedia. Vojvode od Cambridgea s djecom
  • Život na dvoru, uz niz benefita, nosi i velik broj smjernica koje valja slijediti, posebno kada je odgoj djece u pitanju
  • Princeza Diana se prva pobunila protiv uvriježenih pravila, a njezin primjer sada slijedi i vojvode od Cambridgea
  • Kate i William su zagovornici odgoja koji se temelji na razgovoru i iskazivanju emocija, što se do sada nastojalo izbjeći

Odrastanje u kraljevskoj obitelji sa sobom nosi i set određenim pravila koje valja slijediti. Ipak, moderni aristokrati su odlučili dokinuti stoljećima uvriježene propise. Princeza Diana prva se pobunila protiv nametnutih ideja, a njezine primjere slijede i vojvode od Cambridgea. Ovo su "trikovi" koji im pomažu u roditeljstvu:

Možda vas zanima... 7 pravila kraljevskog odgoja djece koje je princeza Diana redom prekršila Rubrika Stars Stars

1. Razgovori na kauču

Kauč ​​se koristi kao alternativa odlasku u kut! Nevaljalo dijete sjedi na posebnoj sofi s roditeljem te se razmatra njegov postupak. Djeci se objašnjavaju posljedice njihovim akcija, a vikanje je pritom zabranjeno.

Vojvode od Cambridgea s djecom | Autor: Profimedia Profimedia Vojvode od Cambridgea s djecom

2. Kodne riječi

Pripadnicima kraljevske obitelji ne priliči podizanje glasa pa se služe jednostavnim kodnim riječima koje upućuju svojoj djeci kada su nevaljala. Tako Kate koristi izraz "idemo na pauzu", što je njezinoj djeci jasan znak da moraju promijeniti svoje ponašanje ili će u suprotnom završiti na kauču.

Kome su kraljevska djeca zapravo nalik? Neke usporedbe bi te mogle iznenaditi

Vojvode od Cambridgea s djecom | Autor: Profimedia Profimedia Vojvode od Cambridgea s djecom

3. U razini očiju

Vojvode od Cambridgea s djecom rado vode razgovore u razini očiju. Tako njihova djeca shvaćaju da je ono što im roditelji imaju za poručiti važno i da bi trebali obratiti dodatnu pažnju. Kad su oči sugovornika na istoj razini, stručnjaci to nazivaju aktivnim slušanjem.

Vojvode od Cambridgea s djecom | Autor: Profimedia Profimedia Vojvode od Cambridgea s djecom

4. Važnost zagrljaja

Stručnjak za roditeljstvo Dr. Rebecca Chicot kaže da Kate također koristi fizičku komunikaciju kako bi spriječila agresivno ponašanje kod vlastite djece. Vojvotkinja vjeruje da su zagrljaji važni i to je ono što govori svojoj djeci. Primjetno je da ih u trenutcima nervoze nastoji smiriti upravo tako što svoju ruku postavi na njihovu glavu, signalizirajući da je u suštini sve u redu.

10 pravila o trudnoći, porodu i djeci kraljevske obitelji koje sigurno nisi znala

Vojvode od Cambridgea s djecom | Autor: Profimedia Profimedia Vojvode od Cambridgea s djecom

Možda vas zanima... Ovako bi za 20 godina trebali izgledati najmlađi članovi kraljevske obitelji, Charlotte će biti prava ljepotica Rubrika Stars Stars

5. Sva pravila imaju iznimke

Iako bi se moglo činiti da kraljevska djeca imaju nevjerojatno strog odgoj, to nije sasvim točno. Kate i William razumiju da će djeca biti djeca, a povremeno divlje ponašanje i nije toliko problematično. Prisjetimo se samo trenutka da  je princeza Charlotte okupljenim fotoreporterima isplazila jezik! U prošlosti je postojala tradicija da se javno ne pokazuje naklonost prema djeci, ali William i Kate su odlučili prekršiti ta staromodna pravila i uvesti novi način roditeljstva.

 

Komentari 0