Life&style

10 pravila o trudnoći, porodu i djeci kraljevske obitelji koje sigurno nisi znala

Ako neka obitelj ima bezbroj ludih pravila kojih se mora držati - onda je to svakako britanska kraljevska! Nećeš vjerovati čega se sve buduće i novopečene mame kraljevske obitelji moraju držati...

Znale smo da postoje luda kraljevska pravila kojih se članovi njene obitelji moraju pridržavati, poput primjerice načina odijevanja, sjedenja, prehrane, odlazaka u inozemstvo i tome slično - ali da i buduće mame iz kraljevske obitelji moraju pratiti toliko pravila... Neka od ovih su nas šokirala!

Kraljica saznaje za porod prije SVIH

Prema protokolu, Kraljica prva čuje vijest o porodu u obitelji - čak i prije baka i djedova novorođenčadi! Kada se rodio princ George, navodno je William svoju baku zvao putem kodiranog telefona kako bi joj rekao dobre vijesti. Ali bez brige, Kateina obitelj je bila sljedeća na redu za sretne vijesti.

Novopečena mama MORA na dan poroda službeno pokazati bebu javnosti

Sjećaš se Kate Middleton neposredno nakon poroda sa savršenom kosom, šminkom i štiklama? I to sva tri puta? Očito to nije neka njena puka želja, već to nalaže standardni protokol. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kensington Palace (@kensingtonroyal)

Buduće mame ne smiju imati darivanje za dijete

Unatoč pisanjima kako je Pippa, sestra Kate Middleton, organizirala darivanje za bebu prije rođenja princa Georgea - stručnjaci za kraljevsku obitelj kažu kako je ovaj običaj zabranjen. Prije svega, darivanje kao takvo nije uobičajena pojava u Velikoj Britaniji, a s druge strane "kako je obitelj bogata, misle kako bi bilo neprikladno imati i darivanje", kaže stručnjakinja Victoria Arbiter. 

Nije običaj da se unaprijed otkrije spol djeteta

Svijet nije znao spol novorođenih beba Kate i Williama sve do službenih objava, a moguće je da ni sami roditelji nisu znali! Navodno zaista nisu znali spol princa Louisa sve dok nije bio rođen, ali onda opet, možda je to samo bio njihov osobni izbor...

Sva djeca kraljevske obitelji na krštenju nose istu odjeću

Doslovno sva britanska kraljevska djeca nosila su istu haljinu na krštenju. Masivna čipkasta haljina je replika haljine za krštenje iz 1841. godine, koja je prvi puta korištena na obredu najstarijeg djeteta kraljice Victorije. Princ Charles i William su čak nosili original, a nešto kasnije je sačuvana u kraljevskom arhivu te je 2008. napravljena njena replika za novorođene bebe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kensington Palace (@kensingtonroyal)

Oba roditelja odlaze na porodiljni dopust

Tehnički, biti članom kraljevske obitelj i je posao, što znači da nakon dolaska bebe roditelji imaju pravo na porodiljni. Kate je još uvijek na dopustu nakon rođenja princa Louisa, dok William obično na dva tjedna obustavlja sve svoje obaveze. 

Možda vas zanima Želite dijete? Znaš li koliko se puta u jednoj noći trebate poseksati? Rubrika Love&Sex Love&Sex

Kraljevska obitelj prvu službenu fotografiju dijeli preko društvenih mreža

Iako ovo pravilo nigdje nije službeno zapisano, već smo naučili da kraljevska obitelj uvijek prvu službenu fotografiju dijeli na svojem Twitter i Instagram profilu. Skroz su moderni, moramo priznati...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kensington Palace (@kensingtonroyal)

Mame se potiče na dojenje

Nakon što su se godinama i generacijama oslanjale na dojilje (žene koje su uskakale i hranile djecu vlastitim mlijekom), "kraljevske mame" se u moderno doba (zahvaljujući kraljici Elizabeti II!) potiče da same doje svoju djecu.

Kraljevske bebe imaju posebnu dekicu

Jesi li primijetila kako su dekice princa Louisa, princeze Charlotte i princa Georgea izgledale identično kao one kojima je princeza Diana omatala princa Williama? To je zato što praktički i jesu. Za kraljevske bebe izrađuje se posebna dekica od merino vune i pletene čipke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kensington Palace (@kensingtonroyal)

Kraljevska djeca moraju dobiti ime s posebnim značenjem

Nema šanse da kraljevski roditelji svoju djecu nazivaju neobičnim i modernim imenima poput Brooklyn ili Blue Ivy. Roditelji moraju odabrati ime koje tradicionalno potječe iz njihova vlastita obiteljskog stabla. Princ George je navodno dobio ime po ocu kraljice Elizabethe, a princeza Charlotte po svome djedu, princu Charlesu! 

 

Pronađi više o sličnim temama na missMAMA, novoj članici naše miss obitelji. missMAMA prati te i podržava u najvažnijoj ulozi u tvom životu - majčinstvu.  

Photo: Getty Images

Komentari 0