Love&Sex

Želite dijete? Znaš li koliko se puta u jednoj noći trebate poseksati?

Pogodila si, samo jednom nije dovoljno, inače o ovome ne bismo ni pisali...

Neispunjena želja te frustracija zbog činjenice da nemate dijete, može itekako opteretiti vezu. Ako se trudite, a nikako ne možeš zatrudnjeti, znaš kako je to. Kako povećati šanse za to? Između svih korisnih savjeta koje će dati liječnik, jedan kineski istraživački tim dodao je još jedan. Za to istraživanje znanstvenici su testirali gotovo 500 parova. Promatrali su koliko vremensko razdoblje između seksa utječe na uspješnost – i očito pronašli vezu: kako bi imali bolje šanse za začeće, parovi trebaju dvaput u jednoj noći voditi ljubav. 

via GIPHY

Možda vas zanima Ne, nije večer, ovo je najbolje doba dana za seks Rubrika Love&Sex Love&Sex

Dvaput je dvaput

Doktori Li i XiuXia Wang iz Shengjing bolnice u Shenyangu, otkrili su da spermiji nakon kratkog razdoblja seksualne apstinencije, mogli bismo reći i predaha, produktivnije rade od spermija muškaraca koji danima nije imao seksualne odnose. „Godinama se muškarcima savjetovalo da smanje seksualnu aktivnost kako bi povećali šanse da žena zatrudni“, kažu kineski stručnjaci. Međutim, sada to treba zaboraviti – naime, šanse za trudnoću su veće ako par vodi ljubav dvaput unutar nekoliko sati. 

via GIPHY

Kraća apstinencija – brži plivači 

Znanstvenici su istraživali spermije različitih ispitanika te otkrili sljedeće: ako je kraće vrijeme apstinencije kod muškarca, njegovi spermiji brže plivaju. Osim toga, znanstvenici su otkrili i neke odlučujuće razlike u strukturi spermija: naime, spolna stanica je nakon kraće apstinencije od seksa imala više važnih bjelančevina. A one, tvrde znanstvenici, igraju ključnu ulogu kod stanične adhezije, dakle kod kontakta spermija i ženske jajne stanice, kao i kod sposobnosti kretanja sjemena. 

„Naši rezultati savjetuju parovima da se za vrijeme ovulacije češće seksaju“, kaže dr. Li. „To može biti odlučujući faktor kako bi konačno osnovali obitelj.“ 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0