- Slavna kuharica Martha Stewart ove penne sa sirom i brokulom preporučuje za dane kada ti se jede nešto fino, a ne da ti se puno vremena provesti u kuhinji
- Možda je baš danas takav dan, stoga se pridružujemo preporukama poznate kulinarske zvijezde
- Recept je prilično jednostavne a slasne penne bit će gotove za nekoliko minuta
- Pročitaj više: Špageti Carbonara po jedinstvenom receptu Gordona Ramsayja, gotovi su za samo 10 minuta
Ponekad imamo dovoljno vremena i da nam se nakuhavati fina jela satima, no postoje i dani kada to ne stignemo ili nam se jednostavno ne da, umorni smo i samo želimo pojesti nešto fino, toplo i brzo gotovo. S time se slaže i slavna američka kulinarska zvijezda, 81-godišnja Martha Stewart koja za takve trenutke predlaže ovo brzo i jednostavno jelo – tjesteninu sa sirom i brokulom.
"Postoje dani, posebno zimi, i posebno početkom nove godine kada nam treba samo neko jednostavno jelo koje oduševljava okusom i brzo je gotovo. Za takve dane osmislila sam ovaj recept za lažne makarone sa sirom, zapravo brzu tjesteninu sa sirom i brokulom koja je gotova za samo 20 minuta i sve se kuha u jednom loncu.
Krem sir, maslac, parmezan i nešto vode od kuhanja tjestenine tvore dekadentni umak za koji nikad ne biste pogodili da se tako jednostavno priprema“, poručuje Martha.
Penne sa sirom i brokulom
Sastojci (za 2 osobe):
- 120 g penna
- sol, svježe mljeveni crni papar
- 1 i ½ šalica svježe ili zamrznute brokule
- 80 g krem sira
- 1 žlice maslaca
- 15 g svježe naribanog sira parmigiano reggiano + dodatno za serviranje
Postupak:
- Skuhaj tjesteninu, no kuhaj je 2 minute kraće nego što piše u uputama na pakiranju. Penne procijedi, poklopi i drži na toplom te sačuvaj najmanje 1 šalicu vode od kuhanja tjestenine.
- Brokulu skuhaj i ocijedi.
- Vrati lonac na vatru, ulij 2/3 šalice sačuvane vode od kuhanja tjestenine, u to ubaci krem sir i maslac. Kuhaj, uz stalno miješanje dok ne dobiješ glatku jednoličnu smjesu koja treba početi ključati.
- Makni umak s vatre, dodaj mu ribani sir, tjesteninu i brokulu. Dodaj još vode od kuhanja penna - umak ne smije biti prerijedak, ali niti pregust. Posluži s još malo naribanog sira i svježe mljevenim paprom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.