Tko može odoljeti sočnoj i kremastoj carbonari? Osim što je ukusna, priprema se u manje od 10 minuta. Ramsayeva carbonara razlikuje se od tradicionalnog talijanskog recepta i obogaćena je gljivama, graškom i čilijem. Doduše, ova verzija Carbonare nije naišla na pretjerano zadovoljstvo u Italiji, ali svakako ju vrijedi probati.
Ako si uvijek u strci s vremenom ili ti se jednostavno ne da kuhati, ovaj recept je prava stvar za tebe!
Sastojci:
za 1 porciju
- 125 g špageta
- 30 g smrznutog graška
- 80 g slanine, izrezane na male komadiće
- 2 žumanjka
- 1 1/2 žlice Crème Fraîche
- 2 gljive, narezane
- 1 čili, očišćen i nasjeckan
- Maslinovo ulje
- 2 češnja češnjaka, nasjeckana
- 50 g Grana Padano sira
- 2 žlice peršina, nasjeckani
- Sol i papar
Priprema:
- Zakuhaj vodu u loncu, posoli ju i dodaj tjesteninu. Kuhaj ju prema uputama na pakiranju.
- Tavu stavi na srednje jaku vatru, dodaj žlicu maslinovog ulja, a zatim slaninu kad je ulje vruće. Dodaj malo papra te češnjak nakon otprilike dvije minute kuhanja, a zatim gljive i čili. Pirjaj dok slanina ne postane hrskava, a gljive lijepe zlatno smeđe boje. Posoli po ukusu.
- Naribaj oko 40 grama Grana Padano sira preko žumanjaka. Zatim dodajte Crème Fraîche i sve promiješaj. Smjesi dodaj žličicu hladne vode kako bi bila sigurna da je tekuće konzistencije.
- U tavu sa slaninom dodaj grašak te nastavi kuhati, dodajući oko tri žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- Kad je tjestenina gotova, procijedi ju, ostavljajući malo tekućine za umak.
- Tjesteninu dodaj slanini i gljivama. Dobro ju izmiješaj te zatim sve prelij smjesom jaja i miješaj dok umak ne postane kremast.
- Na kraju dodaj peršin i serviraj.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.