- Špagete Carbonara omiljeno je jelo koje je jednostavno napraviti i brzo je gotovo. Međutim, ne trpi pogreške
- Stoga je missGASTRO pronašao izvorni recept i to na način na kakav ga priprema veteran talijanske gastronomije Antonio Carluccio
- Ako ne želiš za ručak jesti kajganu sa špagetima, pomno prati odabrani recept i zadrži koncentraciju
Tradicionalni talijanski recept za najbolju tjesteninu carbonara! Talijanski kuhar otkriva recept i male tajne najbolje Carbonare...
Špageti (spaghetti) carbonara klasik su tradicionalne talijanske kuhinje koji naprosto obožavamo! Često se za klasična jela vode polemike oko izvornih namirnica i načina pripreme.
Da bi riješili sve dileme oko klasične carbonare pronašli smo izvorni recept koji će te, vjerujemo, oboriti s nogu. Panceta, maslinovo ulje, dva jaja, parmezan, papar i naravno špageti su sve što ti treba za pripremu ovog klasika. Uživaj u ovom popularnom i jednostavnom jelu koje otkriva sve čari gastronomije susjedne zemlje.
Carbonara je među jelima s kratkim popisom sastojaka - i podjednako kratkim i jednostavnim postupkom pripreme. Međutim, ovo jelo ne trpi pogreške. Ako ne želiš za ručak jesti kajganu sa špagetima, pomno prati odabrani recept i zadrži koncentraciju. Kako bismo pomogli, pripremili smo popis osnovnih pravila za pripremu ukusne, kremaste carbonare.
- Jaja moraju biti sobne temperature
Ako ne želiš da umak bude grudast, jaja obavezno izvadi iz hladnjaka i pusti da odstoje na sobnoj temperaturi. To je prvi korak prema kremastoj carbonari.
- Uloži snagu u miješanje
Žumanjci su zvijezda carbonare pa nemoj dopustiti da te zezne ova mala količina bjelanjka. Snažno ih izradi mutilicom kako bi se sjedinili - i nemoj odustati dok smjesa ne bude glatka. U suprotnom ni krajnji rezultat neće biti zadovoljavajuć.
- Makni s vatre na vrijeme!
Ovo je korak u kojem ljudi najčešće griješe. Ne bi trebala miješati tjesteninu i umak iznad vatre jer ćeš ih prekuhati; bit će neugodno ljepljivi i grudasti. Ne samo da trebaš ugasiti vatru, već tavu trebaš fizički maknuti s vrućeg štednjaka.Pripazi pri ulijevanju jaja
Dakle, posudu makni s vatre i postepeno dodaj jaja. Nemoj uzimati pauzu jer će se tjestenina i posuda ohladiti i neće biti dovoljno topline za obradu jaja. Kako bi sve prošlo bez problema, i bez pokidanih špageta, posluži se hvataljkom. Pažljivo miješaj i potrudi se da umak bude ravnomjerno raspoređen.
Saznali smo kako špagete carbonara priprema "veteran" talijanske gastronomije Antonio Carluccio, a originalni recept za pravu talijansku carbonaru prenosimo u nastavku! Uživaj u tradicionalnom talijanskom specijalitetu.
Pasta Carbonara - original recept
Sastojci:
- 220 g špageta
- 25 g pancete (talijanske slanine) narezane na male kockice
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 jaja
- 50 g parmezana (ili odležanog pecorina), svježe naribanog
- Svježe mljeveni crni papar
Priprema:
- Skuhaj tjesteninu u velikoj tavi s kipućom slanom vodom prema uputama na pakiranju, al dente.
- U međuvremenu zagrij ulje u tavi i prži pancetu nekoliko minuta, dok komadići ne postanu hrskavi.
- U velikoj zdjeli lagano umuti jaja s naribanim sirom i paprom.
- Kada je tjestenina gotova, ocijedi ju i dodaj ju u tavu s pancetom te dobro promiješaj. Makni ju s vatre i ostavi da se malo ohladi. Zatim dodaj smjesu jaja i sira. Sve dobro promiješaj i odmah posluži.
Dobar tek!
Detaljan postupak pogledaj u videu u nastavku:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.