- Teško da postoji netko tko ne voli napolitanka, a još kad je riječ o domaćim vaflima s domaćom kremom...
- Iako se krema često priprema od lješnjaka, u ovoj verziji s bademima okus je fenomenalan
- Imamo odličan recept, a sama priprema je vrlo jednostavna
- Pročitaj više: Savršeno kremaste, a lagane: Kocke od Oreo keksa i Nutelle ne peku se, a okus im je fantazija
Karamela s bademima između slojeva hrskavih oblatni zvuči fantastično. Ova se slastica priprema brzo i jednostavno, ne zahtijeva velik broj namirnica, a donosi neodoljive slatke okuse. Jedan je od omiljenih kolača koji se ne moraju peći, a umjesto badema se mogu koristiti i drugi orašasti plodovi poput lješnjaka i oraha.
Za pripremu ovog prefinog deserta je oko 30 minuta, a sama priprema je doista ne zahtijeva mnogo truda.
Sastojci:
- 200 g oblatne
- 140 g maslac, neslani
- 140 g šećer, u prahu
- 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 0.50 kom vanilin šećer
- 2 žlica tamni rum
- 120 g badem, oljušteni suhi
- 200 g tamna čokolada
- bademi,mljeveni
Priprema:
- Pjenasto umutite mikserom šećer u prahu, maslac i žumanjke.
- Kratko promiješajte sve na laganoj vatri.
- Mankite s vatre pa dodajte u vruću smjesu naribanu čokoladu, vanilin šećer, rum i mljevene bademe.
- Sve dobro izmiješajte. Nadjevom premažite oblatne, a zadnju namažite kremom te pospite sjeckanim bademima.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.