Life&style

Ekpresni slatki užitak: Obožavamo ovu čokoladnu tortu bez brašna od samo četiri sastojka

Sastojci:

  • 6 žlica maslaca + malo za premazivanje kalupa
  • 220 g čokolade
  • 6 jaja (odvoji žumanjke od bjelanjaka)
  • 100 g šećera
  • šećer u prahu za posipanje i šlag za serviranje

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Priprema:

  1. Otopi maslac i čokoladu pa im dodaj umućene žumanjke.
  2. Bjelanjke istuci u čvrst snijeg sa šećerom.
  3. Bjelanjke postepeno umiješaj u smjesu čokolade, maslaca i žumanjaka.
  4. Prebaci u namašćeni kalup i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 140 stupnjeva oko 45 do 50 minuta.
  5. Pospi šećerom u prahu i serviraj sa šlagom.
Možda vas zanima Palmiers - slavna francuska slastica od samo dva sastojka koja se doslovno topi u ustima Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Instagram @Simplydelicious
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Hvala na receptu