- Ljubitelji čokolade obožavat će ovaj desert. Na rubovima hrskav, a u sredini sočan i mekan...
- Vrlo jednostavno ga je pripremiti, a idealan je za popravljanje raspoloženja u ove depresivne siječanjske dane
- Imamo odličan recept koji je jedan od omiljenih iz kuhinje Marthe Stewart
- Pročitaj više: Ova brzinska pita od čokolade po receptu Marthe Stewart osvojila je srca mnogih ljubitelja slastica
Recepte popularne kuharice Marthe Stewart naprosto obožavamo pa ih često i dijelimo s vama. Nedavno smo otkrili još jedan brzinski recept za najveće obožavatelje čokolade. Dobra je vijest i to što u ovoj torti nema brašna, priprema se u tren oka, a izrazito je sočna i ukusna.
Sastojci:
- 6 žlica maslaca + malo za premazivanje kalupa
- 220 g čokolade
- 6 jaja (odvoji žumanjke od bjelanjaka)
- 100 g šećera
- šećer u prahu za posipanje i šlag za serviranje
Priprema:
- Otopi maslac i čokoladu pa im dodaj umućene žumanjke.
- Bjelanjke istuci u čvrst snijeg sa šećerom.
- Bjelanjke postepeno umiješaj u smjesu čokolade, maslaca i žumanjaka.
- Prebaci u namašćeni kalup i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 140 stupnjeva oko 45 do 50 minuta.
- Pospi šećerom u prahu i serviraj sa šlagom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.