Life&style

Nakon skoro dva mjeseca uživali smo u kavi na jednoj od najljepših terasa u Hrvatskoj, evo i dojmova

  • Mnogi su jedva dočekali današnji dan i prvu kavu u kafiću nakon dugo vremena
  • Zanimalo nas je kakav će biti osjećaj te kako će izgledati ''novo normalno''
  • Odlučila sam se za jednu od najljepših lokacija u Zagrebu - terasu Johanna Francka

Napokon je došao i ovaj dan koji smo iščekivali gotovo dva mjeseca. Već pri samim najavama da bi se uskoro mogli otvoriti kafići, mnogi su počeli odbrojavati dane do omiljenog rituala ispijanja kave. Iako sam ja bila jedna od onih koji su govorili da neće odmah ići u kafiće, kako se bližio ponedjeljak moja je "potreba" bila sve veća. 

Odlučila sam se za centar grada, točnije Johann Franck na glavnom zagrebačkom trgu, jer mi se činilo kako ću tamo najbolje vidjeti kako izgleda novo normalno i kako na njega reagiraju konobari i gosti, a ujedno je to mnogima omiljeno mjesto za ispijanje kave. Odlučila sam da ću sjesti na terasu, koja je još uvijek ograđena staklom, a na putu do svog stola odmah sam mogla vidjeti promjene. Između stolova postoji propisani razmak te se broj stolica razlikuje od inače jer je smanjen zbog dobivanja prostora. 

 | Autor:

Zbog mjera sigurnosti ponijela sam svoju zaštitnu masku, ali i dezinficijens koji mi zapravo nije bio potreban jer se na ulazima u kafić nalaze sredstva s kojima gosti mogu dezinficirati ruke. Mislila sam da mi neće biti toliko neobična nova pravila, no moram priznati da ipak jesu. I konobari su jako dobro pripremljeni, svi imaju zaštitne maske i rukavice te održavaju određenu distancu od gostiju. 

Iskreno, nisam mislila da će me prva ''normalna'' Franck kava toliko razveseliti, no odmah sam se razuvjerila. Nisam mogla sakriti osmijeh jer na tren mi se učinilo kao da se ništa nije promijenilo.

 | Autor:

Kažem samo na tren jer me iz malog sanjarenja probudio pogled na konobara koji je pored mog stola prošao s aparatom za dezinfekciju kako bi očistio susjedne stolove nakon što su gosti otišli. No, unatoč toj činjenici na koju se moramo još naviknuti, dan nije mogao početi bolje uz prefinu Franck kavu i povratak našem ritualu ispijanja kavica na lijepim gradskim lokacijama.

Možda vas zanima Ah, da smo to barem prije znale – pogledaj kako kava djeluje na našu kožu Rubrika Life&style Life&style

Također, dok smo prijateljica i ja sjedile na kavi, nismo mogle ne primijetiti koliko su se vlasnici i osoblje potrudili kako bi sve pripremili da gosti ne osjete promjene. Prijateljica se sjetila i onih ''ljudi iz sjene'' koji se zapravo cijelo ovo vrijeme brinu za aparate za kavu, dostavu te iste kave, ali su i od pomoći svim ugostiteljima kako bi im pomogli i pripremili ih što bolje za novu situaciju. Nismo zaboravile ni bariste koji educiraju osoblje pod maskama kako bi nas mogli iznenaditi novom ponudom. 

 | Autor:

Naši dojmovi su, unatoč cijeloj situaciji, vrlo pozitivni. Naš omiljeni ritual se vratio, kava je prefina kao i nekad, ugođaj je gotovo pa "onaj stari", a nekako nam se čini da nam se tek sad - kad možemo "sjesti na kavu" - vratio onaj osjećaj da je sve ok. I vjerujemo da će biti sve ok, ali prije svega #ostanimoodgovorni.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Photo: Privatni album/Olja Runjić

Komentari 0